Reteta zilei: Lasagna vegetariana
PrinteazaLasagna vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi lasagna si mozzarella.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de măsline
- 1/2 ceapa mare, tocata
- 6 catei mari de usturoi, tocat fin
- 300 g ciuperci tocate
- 1 linguriță busuioc uscat
- 2 1/2 căni suc de rosii
- 1/3 cană cu apă
- 4 căni salata creata tocata marunt
- 2 cani brânză de vaci degresata
- 3 oua batute
- 1/2 cana parmezan ras fin
- 1 cutie foi lasagna
- 2 cani mozzarella
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 190C.
Incalziti uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu, se adaugă ceapa și se gateste până când începe să se înmoaie, aproximativ 3 minute.
Adăugați usturoiul tocat, ciupercile tocate, precum și busuiocul uscat și gatiti aproximativ 5 minute.
Adăugați sosul de rosii si apa si mai fierbeti 5 minute.
În timp ce fierbe sosul, puneti apa la fiert intr-o oala potrivita, adaugati sare, iar cand clocoteste adaugati salata create si opariti pentru 2-3 minute.
Lasati apoi sa se scurga pentru 5 minute.
În timp ce salata se raceste amestecă împreună brânza de vaci,mozzarella, oualele bătute și parmezanul ras fin.
Adauga salata racita si amestecati usor.
Intr-un vas termorezistent pulverizati ulei de masline, adaugati jumatate din foile de lasagna, incorporati jumatate din sosul de rosii, apoi jumatate din amestecul de branzeturi.
Adaugati cealalta jumatate de foi de lasagna, cealalta jumatate din sosul de rosii si cealalta jumatate din amestecul de branzeturi.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si coaceti 50-60 de minute fără a scoate folia.
Scoateti vasul din cuptor și îndepărtați folia, mai coaceti inca 20-25 minute pana se rumeste usor partea de deasupra.
Lasati apoi sa se odihneasca 5-10 minute si taiati lasagna.
Serviti calda.
Lasagna vegetariana
Pofta buna!
O reteta vegetariana pe care vreau s-o incerc
Arata bine lasagna asta
Buna lasagna asta!