Lasagna cu dovlecei si mozzarella din: dovlecei, branza, mozzarella, oua, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 500 g suc de roşii 400 g brânză dulce de vaci 200 g mozzarella 2 ouă 1 ceapă 1 morcov 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se taie dovleceii pe lungime şi se dau cu […]
Reteta zilei: Lasagna cu vita si branza
PrinteazaLasagna cu vita si branza din: branza de vaci, parmezan, cimbru, foi de lasagna, carne de vita, usturoi, ceapa, ardei gras, ciuperci, pasta de tomate, miere, oregano, vin rosu, rosii, branza provolone, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 cana branza de vaci
- ⅔ ceașcă parmezan, ras
- 1 lingurita plus 1 lingura cimbru uscat
- 6 foi de lasagna
- 1 kg carne de vită, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 ceapa, tocata
- 1 ardei gras galben, cuburi
- 240gr ciuperci, tocate
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri de miere
- 1 lingura oregano uscat
- ½ ceasca de vin roșu
- 500gr rosii tocate
- 2 cesti branza Provolone, rasă
- Sare și piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-un bol, se adauga branza de vaci, ⅓ cana de parmezan si 1 lingurita cimbru.
Asezonati cu un vârf de cuțit de sare și piper. amestecă până sunt bine combinate, apoi pastrati deoparte. fierbe o oală mare cu apă sarata.
adaugă foile de lasagna. Adaugati un pic de ulei pentru a nu se lipii unii de ceilalti. Gatiti al dente.
Între timp, se adaugă carnea de vită intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. adaugă imediat usturoiul tocat, ceapa cubulete, iar ardeiul cubulete.
condimentează cu sare și piper. Gatiti pentru aproximativ 7 minute. micsoreaza focul la mediu.
Adaugati ciupercile, pasta de tomate, miere, oregano si 1 lingura de cimbru.
amestecă pentru a se combina. adauga vinul roșu și se amestecă. Gătiti aproximativ 2-4 minute.
adauga rosiile și se condimenteaza, dupa gust, cu sare și piper. incalzeste cuptorul la 180C.
Intr-un vas termorezistent adaugati carne cu putin sos. Asezati trei foi de lasagna.
Turnati jumătate din amestecul de branza de vaci.
Turnati jumătate din amestecul de sos de carne rămas peste brânza de vaci.
presara jumătate din Provolone și jumătate de parmezanul rămas.
Repetati procesul. Coaceți în cuptor până când brânza se topește.
lasă să se răcească lasagna la temperatura camerei timp de aproximativ 15 minute, apoi serviti.
Lasagna cu vita si branza
Pofta buna!
Lasagna cu ciuperci si cascaval
Lasagna cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 foi de lasagna 700 g ciuperci champignon 2 cepe 2 căţei de usturoi 150 ml supă de vită 400 g roşii cubuleţe 200 g caşcaval ulei sare piper Mod de preparare: Toacă ciupercile, ceapa, usturoiul şi căleşte-le împreună. […]
Pofta buna!