Reteta zilei: Lebar ardelenesc

Printeaza

Lebar ardelenesc din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe de piper, ulei, sare, boia dulce si maghiran.

Lebarul este un tip de cârnat tradițional românesc, care este de obicei făcut din carne de porc, grăsime, usturoi, sare și alte condimente.

Este similar cu cârnații de porc, dar are o consistență mai densă și este adesea servit ca parte a preparatelor tradiționale românești, în special în timpul sărbătorilor de iarnă.

 

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare Lebar ardelenesc:

Spală ficatul şi rinichii, tamponează-i cu un şervet curat sau lasă-i să se zvânte. Căleşte ceapa cu slăninuţa.
Taie ficatul şi rinichii în bucăţi şiînăbuşă-iîn ulei. Trece-i prin maşina de tocat sau pasează-i într-un blender împreună cuceapa calita.
Lerbar_ardelenesc
Intr-un mojar, ames­tecă boabele de piper cu sare, boia şi maghiran. Presa­ră peste pasta de ficat.
Lerbar_ardelenesc_02
Umple mai lejer maţul de porc şi leagă-l la capete.
Inţeapă-l din loc în loc şi pune-l la fiert în apă cu sare, foile de dafin, ienibaharul şi cuişoarele, aproximativ 20 de minute.
Mare grijă la foc, să fie foarte mic!

 

Lerbar_ardelenesc_03

Lerbar ardelenesc

Lebar ardelenesc

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

poate iti place si:

Reteta lebar

Reteta lebar din: ficat de porc, piept de porc, piper, boabe ienibahar, sare, foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg ficat de porc 500 g piept de porc fără os 1 lingură de piper colorat 1 linguriţă de ienibahar boabe 1 lingură de sare grunjoasă 2 foi de dafin maţe de porc groase   Mod de […]

 

Omleta cu lebar

Omleta cu lebar din: unt, oua, lebar, rosii.   Ingrediente: 1 lingura unt 2 oua batute 60 gr lebar, pasat cu o furculita 2-3 felii rosii   Mod de preparare: Topiti untul, adaugati oul si cand prinde crusta ungeti jumate de omleta cu lebar si asezati deasupra rosiile. Aduceti peste cealalta jumatate de omleta. Intoarceti […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • reteta lebar ardelenesc
  • Reteta lebàr
  • lebar de porc
  • leber reteta
  • lebar reteta
  • reteta de lebar

1 comentariu

  1. bun, bun. Foarte bun lebarul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.