Reteta zilei: Legume la cuptor cu orez aromat
PrinteazaLegume la cuptor cu orez aromat din: ulei de masline, otet balsamic, usturoi, zahar brun, sos de soia, mustar dijon, piper, ciuperci, ardei gras, dovlecel, rosii cherry, ceapa, orez, apa, sare, patrunjel, coaja de lamaie.
Ingrediente sos:
- 2 linguri ulei de masline
- ¼ cană de oțet balsamic
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri de zahăr brun
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingura mustar Dijon
- piper proaspăt macinat
Ingrediente legume:
- 240gr ciuperci
- 1 ardei gras verde
- 1 dovlecel
- 120 gr rosii cherry
- 1 ceapa
Ingrediente orez:
- 1.5 cesti orez
- 2.5 cesti de apa
- 1 catel de usturoi, tocat
- ½ linguriță de sare
- ½ legatura patrunjel proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Într-un castron mic, se amestecă împreună ingredientele pentru sos.
Se taie ciupercile, ardeiul gras, dovlecei, ceapă și adaugati intr-o punga care se inchide ermetic.
Adaugati rosiile. Se toarna sosul, inchideti punga si agitati.
Lasati la marinat timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Între timp, pregatiti orezul. Combinati orezul, apa, usturoiul tocat, sare într-o oală medie.
Acoperiti cu un capac si aduceti la fierbere. Dati focul la mic si gatiti timp de 15 minute.
Opriti focul si lasati sa se odihnească pentru 5 minute, apoi se amesteca cu o furculita.
Lăsați orezul să se răcească ușor.
Pregatiti amestecul de patrunjel. Tocati patrunjelul si radeti coaja de lamaie.
Combinati patrunjelul tocat, ½ linguri de coaja de lamaie și ulei de măsline într-un castron mic.
Când orezul s-a răcit puțin, se adaugă amestecul de patrunjel si amestecati usor.
Intr-o tava asezati hartie de copt si adaugati legumele marinate.
Dati la cuptor aproximativ 10 minute.
Serviti legumele impreuna cu orezul aromat.
Legume la cuptor cu orez aromat
Pofta buna!