Reteta zilei: Legume gratinate cu usturoi
PrinteazaLegume gratinate cu usturoi din: dovlecel, cartof, rosie, usturoi, ceapa, mozzarella, parmezan, ulei de masline, cimbru, busuioc, condimente, sare.
- 1 dovlecel feliat
- 1 cartof feliat
- 1 roșie feliată
- 3 căței de usturoi tocat
- 1/2 ceapa tocata
- 1 cană de brânză mozzarella rasă
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingura ulei de masline
- cimbru
- busuioc
- condimente, dupa gust
- sare
Mod de preparare:
Într-o tigaie mică, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-mare. Sotati ceapa si usturoiul aproximativ 7 minute.
Preîncălziți cuptorul la 200C. Pregatiti o tava pentru copt.
Aranjați legumele in tava.
Se acoperă cu ceapă și usturoi. Presărați condimente și sare după gust.
Acoperiți cu folie și coaceți timp de 35 de minute.
Scoateți folia, acoperiți cu brânzeturi, presărați cimbru și busuioc.
Dati la cuptor încă 15 minute, până când legumele sunt fragede.
Serviti legumele calde.
Legume gratinate cu usturoi
Pofta buna!