Reteta zilei: Legume la gratar cu maioneza de casa
PrinteazaLegume la gratar cu maioneza de casa din: ou, suc de lamaie, mustar de dijon, ardei chili, sare, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, ceapa.
Ingrediente maioneza:
- 1 oun
- 2 linguri de suc de lamaie
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 1 lingura de ardei Chili
- ½ lingurita sare
- ¾ cana ulei de masline
Ingrediente legume la gratar:
- 2 dovlecei, taiati in jumatate pe lungime
- 3 ardei grasi, taiati jumatati, fara seminte
- 1 ceapa, curatata si feliata
Mod de preparare:
Puneti oul in blender. Adauga restul ingredientelor, cu excepția uleiului de masline. Amestecati pana se omogenizeaza.
Incorporai usor uleiul si procesati pana se formeaza maioneza. Puneti intr-un bol si dati la frigider.
Incalziti gratarul si adaugati legumele. Gatiti pe ambele parti 5–10 minute. Scoateti de pe gratar, transferati pe farfurii si serviti cu sos de maioneza.
Legume la gratar cu maioneza de casa
Pofta buna!
Foarte bune legumele la gratar, dar fara maioneza ca nu este deloc sanatoasa
Hai ca mi-ai facut pofta!