Reteta zilei: Legume pe pat de orez
PrinteazaLegume pe pat de orez din: orez, apa, sparanghel, ardei gras, ceapa, ciuperci, usturoi, sos de soia, seminte de susan, ulei, sare.
Orezul este unul dintre cele mai populare și răspândite cereale în întreaga lume. Este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globală și este cultivat în principal în zonele tropicale și subtropicale. Există mai multe varietăți de orez, iar cele mai comune sunt orezul alb și orezul brun.
Orezul alb este cel mai frecvent consumat și este obținut prin îndepărtarea stratului exterior și a tărâțelor din bobul de orez. Este caracterizat prin faptul că are un gust neutru și o textură ușor lipicioasă după gătire. Orezul alb este folosit în diverse feluri de mâncare, cum ar fi pilafuri, sushi sau deserturi.
- 1/2 cana orez
- 1 1/4 cani apă
- 180gr sparanghel spălat, tăiat bucati
- 1 ardei gras feliat
- 1/2 ceapa feliata
- 1 cana de ciuperci feliate
- 2 căței de usturoi tocat
- 1 1/2 linguri sos de soia
- 1 1/2 lingură semințe de susan
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Într-o oală mică, combinați orezul și apa. Aduceți la fierbere, condimentați cu sare, acoperiți și gătiți timp de aproximativ 15 minute.
Preîncălziți cuptorul la 190C.
Puneți semințe de susan pe o bucată de folie de aluminiu și prăjiți la cuptor pentru aproximativ 6 minute.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare, adăugați sparanghel, ardei gras, ciuperci, ceapă și usturoi.
Se amestecă aproximativ 6 minute, până când legumele sunt fragede, dar încă crocante.
Adăugați sos de soia, amestecați și gătiți încă 30 de secunde.
Se ia de pe foc și se adauga semințele de susan.
Serviți peste pat de orez.
Legume pe pat de orez
Pofta buna!