Reteta zilei: Legume la tigaie pe pat de orez – reteta simpla
PrinteazaLegume la tigaie pe pat de orez din: mazare uscata, ciuperci, ulei de masline, morcovi, telina, ceapa, usturoi, rosii, boia de ardei, turmeric, piper cayenne, praf de chili,, supa de legume, sare, praz, orez, fasole.
Poate te intereseaza si Bruschete cu dovlecei si rosii
Ingrediente:
- 2 cesti mazăre uscata
- 240gr ciuperci feliate
- 3 linguri ulei de măsline
- 4 morcovi, curatati si tocati
- 2 tulpini de telina, tocata
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingurita usturoi zdrobit
- 1 cutie roșii cuburi
- 1 lingurita boia de ardei afumat
- 1/4 linguriță turmeric
- 1/4 lingurita cayenne
- 1/8 lingurita praf de chili
- 2 cani de supa de legume
- sare, dupa gust
- praz tocat pentru garnitură
- orez fiert, pentru servire
- 1 conserva de fasole
Mod de preparare:
Puneti mazarea in apa peste noapte, scurgeti si clatiti bine.
Într-o tigaie mare, incălziti 2 linguri de ulei de măsline, adăugați ciupercile si gatiti 2-3 minute.
Apoi amestecati incontinuu, gatind inca 1-2 minute. Reduceti focul la mediu.
Adaugati morcovi, telina si ceapa impreuna cu 1 lingura de ulei de măsline.
Gatiti până când legumele sunt moi, aproximativ 7-10 minute, apoi se adaugă usturoiul și se mai gateste 1 minut.
Adaugati rosiile, boia de ardei afumat, turmeric, piper cayenne, praf de chili, supa de legume și mazăre, se amestecă, se acopera si se gateste timp de 25 -30 minute.
Scoateți capacul și continuati să gatiti până când lichidul s-a redus la jumătate.
Se condimentează cu sare dupa gust. Serviti fierbinte pe pat de orez si garnisiti cu praz feliat si fasole din conserva.
Legume la tigaie pe pat de orez
Pofta buna!
Arata bine legumele la tigaie