Linguine cu spanac si creveti din: creveti, linguine, lamaie, spanac, baza pentru mancaruri, patrunjel, usturoi, ulei. Ingrediente: Creveţi 100 g Linguine 100 g Lămâie 40 g Spanac 50 g Bază pentru mâncăruri 5 g Pătrunjel 3 g Usturoi 3 g Ulei 20 ml Mod de preparare: Creveţii se curăţă şi se spală. Pastele se fierb […]
Reteta zilei: Linguine cu rosii si aroma de usturoi
PrinteazaLinguine cu rosii si aroma de usturoi din: lingurine, usturoi, rosii, ulei de masline, patrunjel, busuioc, suc de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 250gr linguine
- 5 catei de usturoi, felii subtiri
- 2 rosii, cuburi
- 2 linguri ulei de masline
- 1/8 cana patrunjel tocat
- 1/8 cana busuioc tocat
- 1/2 lingura suc proaspat de lamaie
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert. Cand clocoteste adaugati pastele si fierbeti al dente.
Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare si gateste usturoiul aproximativ 4 minute.
Adaugati rosiile si gatiti pentru un minut sau doua. Asezonati cu sare.
Adaugati pastele in tigaie. Gatiti cateva minute.
Opriti focul, adaugati patrunjelul, busuiocul si suc de lamaie.
Adaugati sare. Serviti imediat.
Linguine cu rosii si aroma de usturoi
Pofta buna!
Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase, singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din conservă) albă şi maro. Aromatizaţi nişte ulei de măsline călind […]
Pofta buna!