Sarea de masă, cunoscută și sub denumirea de sare de bucătărie sau sare de consum, este un condiment esențial în bucătărie și în viața de zi cu zi. Ea este compusă în principal din clorură de sodiu (NaCl) și are multiple utilizări, dintre care cele […]
Reteta zilei: Linguine cu scoici
PrinteazaLinguine cu scoici din: ulei de masline, usturoi, fulgi de chili, scoici, vin alb, linguine, unt, patrunjel.
Poate te intereseaza si Paste cu dovlecel si porumb
Ingrediente:
- 1/4 ceasca ulei de măsline
- 4-5 catei de usturoi tăiat în felii subțiri
- 1 vârf de cuțit de fulgi chili
- 1 kg scoici
- 1/2 cana vin alb sec
- 400gr linguine
- 2 linguri unt
- 1/2 cana patrunjel tocat
- sare
Mod de preparare:
Aduceti la fiert o oala medie, adaugati sare. Adaugati linguine și gatiti al dente.
Intre timp, într-o tigaie mare, se adauga uleiul de masline si usturoiul.
Când usturoiul începe să sfârâie, se adaugă fulgi de chili, se adaugă scoicile, vinul și 1/2 ceașcă de apă.
Acoperiti tigaia, se gateste 1-2 minute. Transferati scoicile intr-un bol, aruncati scoicile care nu s-au deschis.
In tigaia in care ati gatit scoicile adaugati unt si apoi incorporati linguinele. Gatiti 1-3 minute.
Transferati apoi pastele peste scoici si serviti presarate cu patrunjel.
Linguine cu scoici
Pofta buna!
Sarea de masa – Beneficii, contraindicatii si tipuri de sare
Foarte bune pastele cu scoici
Vreau si eu