Reteta zilei: Linguine cu sos de ghimbir, spanac si busuioc

Printeaza

Linguine cu sos de ghimbir, spanac si busuioc din: linguine, ulei de masline, usturoi, ghimbir, lapte de cocos, zahar, suc de lamaie, sare, piper, fulgi de ardei rosu, busuioc, spanac.

Linguine_cu_sos_de_ghimbir_spanac_si_busuioc_04

 

Ingrediente:

  • 500gr linguine
  • 1/2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2 1/2 linguri ghimbir proaspat, tocat
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • fulgi de ardei rosu
  • Frunze de busuioc
  • Frunze de spanac

 

Mod de preparare:

Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert si gatiti pastele al dente. Scurgeti si pastrati deoparte.

Intr-o tigaie mare sotati in ulei usturoiul si ghimbirul aproximativ 3-5 minute.

Adaugati lapte de cocos, zahar, suc de lamaie, sare , piper si fulgi de ardei rosu.

Linguine_cu_sos_de_ghimbir_spanac_si_busuioc

Se amesteca bine si se aduce la o usoara fierbere la foc mediu. Se adauga spanacul.

Se acopera si se fierbe timp de aproximativ 5 minute.

Se transfera intr- un blender, adaugati busuioc si se proceseaza pana la omogenizare.

Linguine_cu_sos_de_ghimbir_spanac_si_busuioc_02

Transferati din nou in tigaie, incorporati pastele, lasati cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi serviti.

Linguine_cu_sos_de_ghimbir_spanac_si_busuioc_03

Linguine cu sos de ghimbir, spanac si busuioc

Linguine_cu_sos_de_ghimbir_spanac_si_busuioc_05

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Linguine cu rosii si usturoi

Linguine cu rosii si usturoi

Linguine cu rosii si usturoi din: lingurine, usturoi, rosii, ulei de masline, patrunjel, busuioc, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 250 g linguine 5 catei de usturoi, felii subtiri 2 rosii, cuburi 2 linguri ulei de masline 1/8 cana patrunjel tocat 1/8 cana busuioc tocat 1/2 lingura suc proaspat de lamaie sare, dupa gust   Mod […]

 

Linguine cu sos de ciuperci

Linguine cu sos de ciuperci

Linguine cu sos de ciuperci din: unt, ciuperci, branza mascarpone, parmezan, smantana, sare, piper si linguine. Ingrediente: 2 linguri unt 2 cesti ciuperci tăiate în felii subţiri 250 g branza mascarpone parmezan ras 1/4 ceasca de smantana sare si piper dupa gust 1 punga linguine   Mod de preparare: Gatiti ciupercile in unt la foc […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.