Reteta zilei: Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Printeaza

Linte cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 600 g linte fiarta
  • 300 g telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri vin alb
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • o cana supa de legume

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ţelina, morcovul, ceapa şi tăiaţi-le în cubuleţe.

Căliţi-le în ulei, săraţi şi piperaţi şi când încep să se înmoaie, adăugaţi usturoiul curăţat şi pisat.

După 5 minute, adăugaţi lintea fiarta,rozmarin, vinul, supa şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, până când sosul începe să se îngroaşe.

Presăraţi pătrunjel tăiat mărunt înainte de servire.

 

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

 

Pofta buna!

Supă Vegetariană de Linte

Supă Vegetariană de Linte – Rețeta Perfectă pentru Sănătate și Gust – ideală pentru o masă ușoară și sănătoasă. Bogată în proteine, fibre și vitamine, lintea este un ingredient versatil care se combină perfect cu legume și condimente aromate. Această supă nu doar că oferă o sațietate de durată, dar și contribuie la o digestie […]

Caracatiță cu linte și roșii cherry

Caracatiță cu linte și roșii cherry – este o rețetă mediteraneană sofisticată și nutritivă, perfectă pentru o masă echilibrată și plină de savoare. Această combinație de fructe de mare și leguminoase oferă un echilibru ideal de proteine, fibre și vitamine, fiind o alegere excelentă pentru cei care doresc să savureze o masă sănătoasă și delicioasă. […]

Carne de Strut cu Salata de Linte si Ceapa Rosie

Carne de Strut cu Salata de Linte si Ceapa Rosie – un preparat nutritiv, perfect pentru cei care doresc sa exploreze noi orizonturi culinare. Carnea de strut, cunoscuta pentru textura sa frageda si continutul scazut de grasimi, se combina perfect cu salata de linte si ceapa rosie, oferind un echilibru excelent intre proteine, fibre si […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Interesanta reteta, dar nu as incerca asa ceva

  2. Mie una nu-mi place linte, deci reteta iese din discutie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.