Reteta zilei: Macaroane cu branza si lapte

Printeaza

Macaroane cu branza si lapte din: unt nesarat, paine, lapte, faina, sare, nucsoara, piper, ardei iute, branza cheddar, parmezan, paste.

 

 

Ingrediente:

  • 8 linguri unt nesarat
  • 6 felii de paine, fara coaja, taiata cuburi
  • 5 1/2 cani de lapte
  • 1/2 cana faina
  • 2 lingurite de sare
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita ardei iute
  • 4 1/2 cesti branza cheddar, rasa
  • 2 cesti parmezan ras
  • 1 punga paste

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 18C. Ungeti cu unt un vas termorezistent si bagati in cuptor.

Puneti painea intr-un bol. Intr-o cratita la foc mediu, se topesc 2 linguri de unt.

Se toarna untul in castronul cu paine si amestecati. Fierbeti pastele in apa clocotita 2-3 minute.

Transfera intr-o strecurătoare, spalati cu apa rece si scurgeti bine. Pastrati deoparte.

Intr-o cratita la foc mediu incalziti laptele. In aceeasi oala in care ati fiert pastele, topiti restul de unt la foc mediu.

Cand s-a topit adaugati faina si amestecati 1 minut.

Incorporati usor laptele fierbinte, continuati sa gatiti si amestecati constant pana incepe sa se ingroase.

Scoateti vasul din cuptor. Adaugati in oala cu laptele sare, nucsoara , piper negru , piper cayenne , jumatate din branza cheddar si jumatate din parmezan.

incorporeaza macaroanele. Se toarna amestecul in vas. adauga restul de branzeturi si se acopera cu paine. Coaceti aproximativ 30 de minute.

Lasati sa se raceasca 5 minute. Se servesc calde.

Macaroane cu branza si lapte

Macaroane cu branza si lapte

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ce bune sunt, imi aduce aminte de gustul copilariei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.