Macaroane cu brânză și spanac din: macaroane din faina de grau, sare, spanac, unt, usturoi, faina, lapte degresat, branza cheddar, parmezan, piper, nucsoara. Timp de preparare: aproximativ 30 de minute Porții: 4 Ingrediente: 340 g macaroane din făină de grâu 2 lingurițe de sare 1 legătură de spanac proaspăt (aproximativ 200g), curățat și tocat grosier […]
Reteta zilei: Macaroane cu branza
PrinteazaMacaroane cu branza din: macaroane, unt, faina, sare, piper, lapte, branza cheddar, iaurt, pesmet, boia.
Ingrediente:
- 400gr macaroane
- 2 linguri unt
- faina 2 linguri
- 1 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 2 cani de lapte
- 1 1/2 căni brânză Cheddar maruntita
- 3/4 cana iaurt
- 2 linguri pesmet
- 1/8 linguriță de boia afumată
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 C. Se aduce o oală mare de apă sărată la fiert.
Se adauga macaroanele. Fierbeti pastele al dente si scurgeti.
Intr-un vas mare, se topeste untul la foc mediu, incorporati făină, sare și piper negru.
Se amestecă pentru a forma o pastă groasă.
Adaugati laptele putin cate putin. Se încălzește amestecul la foc mediu timp de câteva minute, amestecand frecvent, pana cand se ingroasa.
Incorporati brânza cheddar rasă. Se amesteca foarte bine, pana când se topește.
Se adauga iaurtul si se omogenizeaza.
Adaugati macaroanele fierte în sos, asigurându-vă că toate pastele sunt uniform acoperite de sos.
Transferati intr-un vas de copt.
Se amestecă împreună pesmet si boia si se presara uniform peste partea de sus a pastelor.
Dati la cuptor și coaceti timp de 15 minute.
Se servesc fierbinti.
Macaroane cu branza
Pofta buna!
Macaroane cu brânză – Mac & Cheese
Macaroane cu brânză – Mac & Cheese din: macaroane, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper. Ingrediente: 450g macaroane 4 linguri de unt 4 linguri de făină 2 căni de lapte 2 căni de brânză cheddar rasă Sare și piper după gust Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 190°C și ungeți o tavă de […]
Foarte bune macaroanele cu branza!