Reteta zilei: Macaroane cu cheddar si parmezan

Printeaza

Macaroane cu cheddar si parmezan din: macaroane, unt, lapte, ceapa, usturoi, dafin, cimbru, boabe de mustar, cheddar, parmezan, mozzarella, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 4 căni macaroane
  • 5 linguri de unt
  • 4 cesti lapte
  • 1/2 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 3 crengute cimbru proaspat
  • 1 lingurita boabe de muștar, zdrobite
  • 2 cesti cheddar rasă, plus 1 cana maruntita
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 1/2 cana mozzarella rasă
  • sare si piper negru proaspat macinat

 

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu 2 lingurite de sare și 2 linguri de unt intr-o oala mare.

Adaugati macaroanele și se amestecă frecvent pentru a preveni lipirea.

Scurgeti printr-o strecuratoare.

Se amestecă branzeturile cu 4 linguri de unt și 3 căni de lapte.

Se amestecă bine.

Transferati intr-un vas de copt uns.

Acoperiti cu 1 ceasca de branza Cheddar și coaceti descoperit în cuptor la 200C timp de patruzeci de minute.

Scoateți din cuptor și se lasa sa se odihneasca pentru cel puțin treizeci de minute.

Serviti macaroanele calde.

 

Macaroane cu cheddar si parmezan

Macaroane_cu_cheddar_si_parmezan_05

 

 

Pofta buna!

 

 

Macaroane cu brânză – Mac & Cheese

Macaroane cu brânză – Mac & Cheese din: macaroane, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper. Ingrediente: 450g macaroane 4 linguri de unt 4 linguri de făină 2 căni de lapte 2 căni de brânză cheddar rasă Sare și piper după gust   Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 190°C și ungeți o tavă de […]

Macaroane cu brânză și bacon

Macaroane cu brânză și bacon din: macaroane, bacon, branza cheddar, ceapa, usturoi, faina, lapte, sare, piper. Această rețetă este o opțiune delicioasă pentru o cină rapidă și ușor de preparat. Combinația de brânză cheddar și bacon dă un gust sărat și intens, iar sosul cremos se îmbină perfect cu macaroanele. Este o rețetă bogată în […]

Macaroane cu brânză și sos de roșii

Macaroane cu brânză și sos de roșii din: macaroane, sos de rosii, branza cheddar, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Este o variantă mai sănătoasă și mai gustoasă a clasicelor macaroane cu brânză, deoarece folosim sos de roșii în loc de unt și smântână. Ingrediente: 400 g de macaroane 500 g sos de roșii […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. N-am mai mancat asa ceva de multa …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.