Reteta zilei: Mamaliga la cuptor cu gorgonzola si parmezan

Printeaza

Mamaliga la cuptor cu gorgonzola si parmezan din: apa, lapte, sare, malai, unt, gorgonzaola, parmezan, paprika, rozmarin, legume si carne la gratar.

 

Ingrediente: 

  • 500 ml de apă
  • 500 ml de lapte
  • 1 linguriță de sare
  • 300 g de malai
  • 30 g unt
  • 60 g brânză Gorgonzola
  • 50 g parmezan ras
  • paprika și rozmarin
  • legume sau carne la gratar, pentru servire

Mod de preparare:

Se încălzește laptele și apa într-o tigaie adâncă, apoi se adauga sarea si se adauga treptat malaiul, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn.

Reduceti focul și se fierbe timp de 10-15 minute, amestecand tot timpul.

Apoi se adaugă untul și brânza Gorgonzola și se amestecă din nou până când brânza s-a topit.

Opriti focul si transferati într-un vas de copt uns.

Se presara parmezan, boia de ardei și rozmarin.

Coaceți la 180 C, timp de 20-30 de minute.

Se servește fierbinte cu legume sau carne la gratar.

 

Mamaliga la cuptor cu gorgonzola si parmezan

Mamaliga_la_cuptor_cu_gorgonzola_si_parmezan_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Mamaliga cu branza la cuptor

Mamaliga cu branza la cuptor din: lapte, malai, sare, branza de oi, unt si oua. Ingredinte: 3 pahare lapte malai sare 150 g brinza de oi 100 g unt 2 oua   Mod de preparare Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca […]

Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor

Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor din: apa, malai, sare, unt, telemea, oua, smantana. Ingrediente: 1,5 l apă 400 g mălai sare 3 linguri cu unt 300 g brânză telemea dată pe râzătoare sau brânză frământată de oi 2 ouă 3 linguri cu smântână   Mod de preparare: Faceţi o mămăligă obişnuită […]

 

Mamaliga cu branza la cuptor

Mamaliga cu branza la cuptor din: mamaliga, branza, oua, unt sau ulei. Ingrediente: mămăligă fierbinte, cam o farfurie circa 200 g brânză rasă (telemea, caşcaval, frământată etc.) 2 ouă fierte tari (sau coapte) 2 ouă crude unt sau ulei   Mod de preparare: Se unge o tavă (de preferat din sticlă termorezistentă) cu unt sau ulei. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. A iesit buna mamaliga la cuptor?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.