Reteta zilei: Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon
PrinteazaMamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, ciuperci, frunze de salata, ciuperci, sare, piper, supa de pui, malai, unt, ulei de masline, mozzarella si parmezan.
Ingrediente:
- 3 felii de bacon
- 1 ceapa, taiata felii subtiri
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 ceasca ciuperci, feliate
- 2 cani frunze tocate de salata mediteraneana-Chard (poate fi inlocuita cu salata sau frunze de spanac)
- 1 lingurita ciuperci uscate
- Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
- 1 ¾ cana supa de pui
- ½ ceasca malai
- 1 lingura de unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cana branza rasa mozzarella
- 2 linguri de parmezan
Mod de preparare:
Intr-o tigaie medie, se prajeste baconul si se transfera pe o farfurie. Se adauga ceapa in tigaie si se caleste aproximativ 5-7 minute.
Se adauga usturoiul si gatiti pentru un alt minut. Transferați ceapa intr-un castron, pastrand deoparte ⅓ din cantitate.
Adaugati ciupercile si gatiti aproximativ 5 minute. Adaugati ciupercile uscate, si gatiti inca 1 minut. Adaugati salata Chard si gatiti inca 3 minute.
Adaugati 1/2 din cantitatea de ceapa si baconul in tigaie si amestecati pentru a combina. Adaugati sare si piper dupa gust.
Intr-o cratita medie, puneti supa de pui la fiert. Adaugati malai si amestecati constant. Reduceti focul la mic si continuati sa gatiti, amestecand frecvent, pentru aproximativ 20 de minute.
Adauga cealalta jumatate din cantitatea de ceapa 1 lingura de unt. Se amesteca pentru a se combina.
Ungeti un vas termorezistent cu ulei de masline si adaugati mamaliga in partea de jos. Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider pentru cel putin o ora.
Scoateti de la frigider, adaugati amestecul de bacon, salata si ciuperci peste mamaliga, presarati parmezan si mozzarella.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 35-40 minute. Lasati sa se odihneasca timp de 5 minute, apoi serviti.
Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon
Pofta buna!