Reteta zilei: Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Printeaza

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, ciuperci, frunze de salata, ciuperci, sare, piper, supa de pui, malai, unt, ulei de masline, mozzarella si parmezan.

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

 

Ingrediente:

  • 3 felii de bacon
  • 1 ceapa, taiata felii subtiri
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 ceasca ciuperci, feliate
  • 2 cani frunze tocate de salata mediteraneana-Chard (poate fi inlocuita cu salata sau frunze de spanac)
  • 1 lingurita ciuperci uscate
  • Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
  • 1 ¾ cana supa de pui
  • ½ ceasca malai
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cana branza rasa mozzarella
  • 2 linguri de parmezan

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie medie, se prajeste baconul si se transfera pe o farfurie. Se adauga ceapa in tigaie si se caleste aproximativ 5-7 minute.

Se adauga usturoiul si gatiti pentru un alt minut. Transferați ceapa intr-un castron, pastrand deoparte ⅓ din cantitate.

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Adaugati ciupercile si gatiti aproximativ 5 minute. Adaugati ciupercile uscate, si gatiti inca 1 minut. Adaugati salata Chard si gatiti inca 3 minute.

Adaugati 1/2 din cantitatea de ceapa si baconul in tigaie si amestecati pentru a combina. Adaugati sare si piper dupa gust.

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Intr-o cratita medie, puneti supa de pui la fiert. Adaugati malai si amestecati constant. Reduceti focul la mic si continuati sa gatiti, amestecand frecvent, pentru aproximativ 20 de minute.

Adauga cealalta jumatate din cantitatea de ceapa 1 lingura de unt. Se amesteca pentru a se combina.

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Ungeti un vas termorezistent cu ulei de masline si adaugati mamaliga in partea de jos. Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider pentru cel putin o ora.

Scoateti de la frigider, adaugati amestecul de bacon, salata si ciuperci peste mamaliga, presarati parmezan si mozzarella.

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 35-40 minute. Lasati sa se odihneasca timp de 5 minute, apoi serviti.

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.