Reteta zilei: Mamaliga cu sos de rosii si spanac
PrinteazaMamaliga cu sos de rosii si spanac din: sare, malai, ulei de masline, parmezan, sare, piper, usturoi, rosii, salvie, zahar brun, fasole, spanac, smantana, gorgonzola, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 lingurita sare
- 3 cani malai
- ulei de masline
- 25gr parmezan, ras
- sare si piper
Ingrediente sos de rosii:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 400gr rosii, tocate
- 1 lingurita salvie, tocata
- 1/2 lingurita zahar brun
- 200gr fasole din conserva
- Ingrediente sos spanac:
- 250gr spanac
- 150ml smantana lichida
- 115gr gorgonzola, cuburi
- 1 praf nucsoara
Mod de preparare:
Pregatiti mamaliga, aduceti la fierbere 2 l apa cu sare.
Incorporati malaiul si amestecati incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Fierbeti 20 de minute, amestecand des.
Asezonati si transferati intr-o tava si aplatizati. Lasati sa se raceasca aproximativ 1 ora.
Incalziti cuptorul la 190C.
Pentru pregatirea sosului de rosii, incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati usturoiul si gatiti 1 minut. Incorporati rosiile si salvia si aduceti la fierbere.
Reduceti apoi focul si adaugati zaharul si mai gatiti 10 minute. Adaugati apoi fasolea si fierbeti inca 2 minute.
Intre timp, spalati si maruntiti spanacul. Fierbeti la aburi 3 minute.
Transferati intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga foarte bine.
Puteti apasa cu o lingura, astfel incat sa scurgeti cat mai mult lichid.
Incalziti smantana, branza si scortisoara. Incorporati spanacul si asezonati, gatiti cateva minute, amestecand des.
Taiati mamaliga in triunghiuri. Adaugati un strat intr-un vas termorezistent uns in prealabil. Presarati deasupra sosul de rosii, apoi adaugati inca un strat de mamaliga.
Adaugati sos de spanac si apoi puneti ultimul strat de mamaliga. Ungeti cu ulei de masline, presarati cu parmezan si dati la cuptor 30-40 de minute.
Serviti preparatul cald.
Mamaliga cu sos de rosii si spanac
Pofta buna!