Reteta zilei: Mancare de bame

Printeaza

Mancare de bame din: ulei, pasta de ardei iute, ceapa, rosii, bame, sare, turmeric, nuca de cocos.

Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu.

Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, precum Africa, India și sudul Statelor Unite ale Americii.

Bamele sunt bogate în nutrienți și au o varietate de beneficii pentru sănătate. Ele conțin vitamina C, vitamina K, magneziu, potasiu și calciu, printre alți nutrienți esențiali.

De asemenea, bamele conțin o cantitate semnificativă de fibre alimentare, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

 

 

Ingrediente:

  • 2 lingurite ulei
  • Pasta de ardei iute
  • ¾ ceasca ceapa, tocata
  • ¾ ceasca rosii, tocate
  • 2 cani bame, taiate bucati
  • Sare, dupa gust
  • un varf de cutit de turmeric
  • 2 linguri nuca de cocos

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul si se adauga pasta de ardei iute.

Adauga restul ingredientelor, cu exceptia cocosului.

Faceti o pasta din nuca de cocos si putina apa.

Mancare_de_bame_02

Cand legumele sunt fierte se adauga aproximativ 1 1/2 cani de apa si pasta de nuca de cocos.

Mancare_de_bame_04

Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 10 minute.

Serviti cu garnitura dupa preferinta.

Mancare_de_bame_06

Mancare de bame

Mancare_de_bame_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Bame in untdelemn

Bame in untdelemn din: bame, sare de lamaie, ceapa, untdelemn, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 kg bame un vârf de cuţit de sare de lămâie diluată în puţină apă sau o lingură de oţet 2 cepe untdelemn suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se aleg 2 kg de bame, mici, tinere […]

 

Bame cu carne de porc

Bame cu carne de porc din: carne de porc, bame, rosii, ceapa, faina, sare, otet, patrunjel, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg bame 300 g roşii 1 ceapă 1 lingură făină sare 1 lingură oţet pătrunjel verde 120 ml ulei 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi, […]

 

Bame cu sos tomat

Bame cu sos tomat din: bame, bors, rosii, ceapa, faina, bulion, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g bame 500 ml bors 4 rosii 1 ceapa 1 lingura faina 2 linguri bulion 1 lingura ulei 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Bamele se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.