Reteta zilei: Mancare de legume
PrinteazaMancare de legume din: dovlecei, cartofi, gulii, radicchio, praz, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, otet de vin alb si rozmarin.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- cartofi
- gulii
- radicchio
- 1 praz mediu, înjumătăţit şi tăiat (partea albă numai)
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri + 1 linguriţă ulei de măsline extra virgin
- 2 linguri de suc de lămâie proaspăt
- 1 lingura de otet de vin alb
- 2 linguri de rozmarin proaspat, spalat si tocat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 425 de grade. Taiati delicat dovleceii felii şi aranjaţi într-un vas de copt mare. Amestecati dovleceii, prazul şi cartofii cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi condimentati cu sare şi piper.
Coaceti timp de 30-35 de minute, până devin uşor crocante.
Într-un castron mic, amestecati 1 lingurita de ulei de măsline, suc de lamaie, rozmarin şi oţet. Scoateţi preparatul din cuptor. În tava cu preparatul se adauga gulii şi radicchio.
Se stropeste cu sos si se amesteca bine Se lasă să se răcească timp de 10 minute. Serviti cu piper proaspăt şi zeama de lămâie.
Mancare de legume
Pofta buna!
Interesanta mancarea asta de legume!
Da, arata foarte bine mancarea de legume