Reteta zilei: Mancare de legume

Printeaza

Mancare de legume din: dovlecei, cartofi, gulii, radicchio, praz, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, otet de vin alb si rozmarin.

Mancare de legume

Mancare de legume

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • cartofi
  • gulii
  • radicchio
  • 1 praz mediu, înjumătăţit şi tăiat (partea albă numai)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri + 1 linguriţă ulei de măsline extra virgin
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt
  • 1 lingura de otet de vin alb
  • 2 linguri de rozmarin proaspat, spalat si tocat

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 425 de grade. Taiati delicat dovleceii felii şi aranjaţi într-un vas de copt mare. Amestecati dovleceii, prazul şi cartofii cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi condimentati cu sare şi piper.

Mancare de legume
Coaceti timp de 30-35 de minute, până devin uşor crocante.

Mancare de legume

Într-un castron mic, amestecati 1 lingurita de ulei de măsline, suc de lamaie, rozmarin şi oţet. Scoateţi preparatul din cuptor. În tava cu preparatul se adauga gulii şi radicchio.

Mancare de legume

Se stropeste cu sos si se amesteca bine Se lasă să se răcească timp de 10 minute. Serviti cu piper proaspăt şi zeama de lămâie.

Mancare de legume

Mancare de legume

Mancare de legume

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Interesanta mancarea asta de legume!

  2. Da, arata foarte bine mancarea de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.