Lintea Puy creşte în bogatul sol vulcanic din jurul oraşului medieval Le Puy, situat pe cursul superior al Loarei, în regiunea Auvergne.
Reteta zilei: Mancare de linte cu rosii si ghimbir
PrinteazaMancare de linte cu rosii si ghimbir din: linte, fasole rosie, apa, rosii, sare, turmeric, pasta de ghimbir, lapte, unt.
Ingrediente:
- 2 1/2 cani linte inmuiata timp de o oră
- 1/2 cana fasole roșie înmuiata timp de 4 ore
- 6 cesti apa
- 1 1/4 ceasca rosii pasate
- sare dupa gust
- 1 varf de cutit turmeric
- 1 lingura pasta de ghimbir cu usturoi
- 1 1/2 cani lapte
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Se amestecă totul cu excepția laptelui și a untului intr-o cratita.
Gatiti timp de 3 ore.
Adăugați laptele și untul si gatiti inca 1 ora.
Serviti cu orez.
Mancare de linte cu rosii si ghimbir
Pofta buna!
Salata cu linte si porumb din: linte, porumb, unt, ardei, ulei, verdeata, sare. Ingrediente: 1 conservă mică de linte 1 porumb mare 50 g unt 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben ulei de măsline verdeaţă sare Mod de preparare: Lasă lintea la scurs într-o strecurătoare. Fierbe separat porumbul. Taie fâşii ardeii. Când […]
Linte verde cu aroma orientala
Linte verde cu aroma orientala din: linte, praz, morcov, ardei, ulei, supa de legume, ghimbir, chimen, oregano, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 morcov 1 ardei gras roşu 2-3 linguri ulei 150 ml supă de legume câte 1/2 linguriţă pudră de ghimbir şi chimen 1/2 linguriţă oregano 2-3 […]
Pofta buna!
A iesit buna mancarea de linte?