Reteta zilei: Mancarica de fasole cu carnati
PrinteazaMancarica de fasole cu carnati din: ulei de masline, carnati, ceapa, usturoi, rosii zdrobite, busuioc, oregano, fulgi de ardei rosu, piper, fasole, spanac, sare.
Este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.
Are fibre solubile care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, potasiul din fasole poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Fibrele alimentare din fasole pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 carnati
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 cutie roșii zdrobite
- ½ lingurita busuioc uscat
- ½ linguriță oregano uscat
- fulgi de ardei rosu
- piper negru proaspăt macinat
- 450gr fasole din conserva
- 120gr spanac tocat
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Adăugați ulei de măsline și rumeniti carnatii intr-o cratita.
Taiati felii si adaugati din nou in cratita.
Rumeniti din nou bine, pe toate partile. Între timp, tocati ceapa și usturoiul.
Adăugați ceapa și usturoiul in cratita, gatiti cateva minute, adaugati rosii, busuioc uscat, oregano, fulgi de ardei rosu si piper proaspăt macinat.
Se amestecă pentru a se combina.
Scoateti fasolea din conserva, clatiti si scurgeti bine.
Adaugati in cratita, impreuna cu spanacul tocat.
Amestecă si gatiti 10 minute. Se adaugă sare, dacă este necesar.
Serveste fierbinte.
Mancarica de fasole cu carnati
Pofta buna!
Azi fac fasole cu carnati, dar mai pun si niste kaizer, ca sa fie si mai buna