Reteta zilei: Mancarica de legume pe pat de orez brun

Printeaza

Mancarica de legume pe pat de orez brun din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, fasole, sare, piper, piper cayenne, orez brun si branza cheddar.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline sau ulei vegetal
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 căței de usturoi, tocati
  • 3 dovlecei medii, tăiati în bucăți
  • 1 cutie rosii taiate cubulete
  • 2 cutii fasole
  • 1/4 ceasca coriandru proaspat tocat
  • Sare si piper, dupa gust
  • Piper cayenne optional
  • 3 căni orez brun
  • Brânză Cheddar mărunțită-opțional

 

Mod de preparare:

Gatiti ceapa tocata in ulei incins 7-8 minute pana se inmoaie. Adăugați usturoiul și gatiti pentru inca 2 minute.

Adauga dovleceii si continuati sa gatiti pentru aproximativ 5 minute.

Se adauga rosiile si fasolea, se amestecă pentru a se combina aromele.

Lasati la fiert amestecul timp de aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.

Se adauga coriandru tocat. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Adăugați piper cayenne dupa gust.

Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Serviti mancarica de legume pe pat de orez brun. presarati brânză Cheddar mărunțită sau coriandru tocat.

 

 

Mancarica_de_legume_pe_pat_de_orez_brun_4

 

Pofta buna!

 

 

 

Mancarica de marar

Se încălzesc 2 linguri ulei, se pun 2-3 cepe tocate mărunt și se înăbușă bine, cateva minute. Se adaugă apoi 5 legături mărar verde, bine spălat și rupt bucățele (mărarul nu se toacă cu cuțitul), se toarnă 1 cană de supă de legume sau apă caldă, cât să acopere și usturoi verde tocat mărunt. Se […]

Mancarica de pastai cu piept de vita

Mancarica de pastai cu piept de vita din: fasole verde, piept de vita, ceapa, piper, rosii, vin, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g piept de vită 2-3 cepe 200 ml supă de legume 1 lingură cu piper boabe 5 linguri cu vin alb 1-2 roşii ulei sare 1 linguriţă cu ghimbir 3 […]

Mancarica cu carne de rata si castraveti

Mancarica cu carne de rata si castraveti din: rata, castraveti in saramura, suc de rosii, ceapa, ulei, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 rata 8 castraveti in saramura 1 pahar suc de rosii 2-3 cepe 2-3 linguri ulei piper macinat sare 1 legatura patrunjel sau marar   Mod de preparare: Cureţi raţa şi o porţionezi. O pui […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna mancarica de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.