Reteta zilei: Manicotti umplute cu carne tocata
PrinteazaManicotti umplute cu carne tocata din: ulei de masline, usturoi, sos de rosii, busuioc, oregano, piper, fulgi de ardei rosu, sare, branza de vaci, branza ricotta, spanac, ceapa verde, patrunjel, parmezan, branza mozzarella, carne, tuburi manicotti, mozzarella si parmezan.
Ingrediente sos:
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 2 cutii sos de rosii
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- ½ lingurita piper negru
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu uscat
- 3 lingurite sare de sare
Ingrediente umplutura:
- ½ ceasca branza de vaci
- 1 cana branza ricotta
- ½ ceasca spanac tocat
- 2 cepe verzi tocate
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1/3 ceasca parmezan ras
- 1 ceasca branza mozzarella maruntita
- 1 cana de carne tocata fiarta (dupa preferinta)
Ingrediente manicotti:
- 1 cutie de tuburi manicotti
- 1 ceasca branza mozzarella maruntita
- ¼ cana parmezan ras
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Pregatiti sosul. Taiati usturoiul marunt.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Adaugati ulei de masline. Apoi se adauga usturoiul tocat si se amesteca.
Apoi, adaugati sos de rosii, oregano, busuioc, piper, fulgi de ardei rosu, sare și amestecati foarte bine. S
e acopera cu un capac si se fierbe la foc foarte mic cateva minute.
Intre timp preparati umplutura.
Intr-un bol de marime medie adaugati branza de vaci, branza ricotta, spanacu, ceapa verde, patrunjelul, mozzarella si carnea tocata.
Amestecati bine.
Umpleti tuburile manicotti cu amestecul de carne.
Intr-un vas termorezistent adaugati un strat de sos in partea de jos.
Pune apoi fiecare manicotti in vas.
Imprastiati restul de sos pe partea de sus.
Acoperiti cu mozzarella maruntita.
Coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45 de minute.
Serviti cald cu topping de parmezan ras.
Manicotti umplute cu carne tocata
Pofta buna!
Demential!
Manicotii aste sunt un fel de paste, a? De tuburi, a? si la umpli cam cu ce vrei tu
Da, sunt paste umplute, asta sunt