Reteta zilei: Marinată din legume

Printeaza

Marinată din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina, pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg morcov
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa uscata
  • 2 radacini de telina
  • 200 g pasta de tomate
  • 1 borcan mustar
  • 500 ml ulei

pentru marinata:

  • 1 l apa
  • 300 ml otet
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Toate legumele le tai fideluţă. Pentru marinată fierbi apa cu oţetul, zahărul, sare după gust şi boabe de piper.

Pui legumele în aceas­tă marinată, timp de aproximativ 10 minute.

Scoţi apoi legumele din marinată într-un vas întins şi le laşi să se răcească.

Separat, amesteci pasta de to­mate cu uleiul adăugat picătură cu picătură, ca la maioneză, iar la sfârşit pui muştarul dulce şi omoge­nizezi.

Sosul obţinut îl torni peste legume şi le ames­teci pe toate.

Aşezi legumele în borcane mici, pe care le păstrezi la rece.

Poate fi servită ca garnitură la cartofi sau la friptură.

Marinată din legume

Marinată din legume

Pofta buna!

 

 

 

 

Marinata de legume la gratar, cu busuioc

Marinata de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie, seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1 lingura cu otet balsamic 1/2 lingurita cu seminte de coriandru 3 dovlecei mici cu pielita subtire 1 catel […]

Marinata de macrou si legume

Marinata de macrou si legume din: macrou, ceapa, ardei gras, ardei iute, faina, alune, zahar, sos de soia, otet, cimbru, ulei. Ingrediente: 4 macrouri potrivite 1 ceapa 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde si 2 galbeni 1 ardei iute 2 linguri faina 1 lingura ulei de alune de pamant -pentru marinata: 1 lingurita […]

 

Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat

Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat Pentru 3 kg carne de vânat’: 100 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, boabe de piper şi ienibahar, foi de dafin, 1 ceapă, 1 telină (ceapa şi ţelina se taie în felii subţiri), 1 ramură de cimbru, 1 căpăţână de usturoi zdrobit, sare. Componentele se […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa incerc marinata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.