Pui cu mazare verde – varianta ardeleneasca din: carne de pasare, mazare verde, ulei sau unt, faina, zahar, sare, marar. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre 1 kg mazăre verde 4 linguri ulei sau unt 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare mărar verde Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se […]
Reteta zilei: Mazare cu piept de pui
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de mazare cu piept de pui din: piept de pui, mazare, bulion, ceapa, sare si vegeta.
Ingrediente:
- 1 piept de pui mare sau 2 mai mici
- 1 kg mazare (proaspata sau congelata)
- bulion
- 2 cepe
- sare
- vegeta
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui bucati potrivite, se spala si se da in fiert.
Apoi se arunca apa si se pune din nou la fiert impreuna cu mazarea.
Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa toccata marunt, sare si vegeta.
Se lasa la fiert aproximativ 45 de minute, timp in care se amesteca din cand in cand.
Se adauga apoi bullion (2-3 linguri) si se mai lasa la fiert 15-20 de minute.
Se serveste calda.
Mazare cu piept de pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Pui cu mazare
Pui cu mazare din: piept de pui, faina, ulei, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, patrunjel, vin, supa de pui, mazare, lamaie, galbenus de ou, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui, dezosat faina 2-3 linguri ulei de masline 1-2 cepe, tocata 1/4 bulb de fenicul, tocat 1 lingura patrunjel proaspat tocat, plus pentru servire […]
Mancarica de mazare cu pui
Mancarica de mazare cu pui din: carne de pui, ceapa, morcov, mazare, dafin, pasta de tomate, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui şi 2 pulpe de pui 3 cepe medii 1 morcov mare 1 kg mazăre 1 foaie de dafin 3 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei mărar sare piper […]
Pofta buna!
Foarte buna mazarea cu piept de pui