Reteta zilei: Medalioane de cerb cu aspic

Printeaza

O reteta gustoasa de Medalioane de cerb cu aspic din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper.

Medalioane de cerb cu aspic

Ingrediente:

  • 600 gr pulpă de cerb
  • 100 gr ceapă
  • 200 gr ciuperci
  • 50 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • 30 ml coniac
  • 30 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 pliculeţ de gelatină
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 5 gr boabe de piper

 

Mod de preparare:

Pulpa de cerb se ţine la fezendat în apă rece cu puţin vin, dafin, piper boa­be şi sare, circa 4 ore. După fezendare, car­nea se taie în cubuleţe, se pune la călit într-un vas cu puţin ulei, iar când începe să se rumenească, se ada­ugă ceapa tocată mărunt, ciupercile feliate, se stro­peşte cu vin şi se înăbuşă.

Medalioane_de_cerb_cu_aspic_02

Când este gata, compo­ziţia se răceşte, se trece prin maşina de tocat, apoi se a- mestecă cu untul, jumăta­te din coniac, sare şi piper.

Medalioane_de_cerb_cu_aspic_03

Din pasta obţinută se formează medalioane cu ajutorul unor forme de ta­blă, iar deasupra se pune gelatina dizolvată în puţin vin amestecat cu coniac.

Medalioane_de_cerb_cu_aspic_04

Formele de tablă trebuie unse în prealabil cu ulei pentru a nu se lipi compoziţia de acestea ţi pentru a ieşi uşor din forme.

Medalioane_de_cerb_cu_aspic_05

Medalioane de cerb cu aspic

Medalioane_de_cerb_cu_aspic


Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nicolitel Bianca

    Foarte tare reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.