Reteta zilei: Medalioane de cerb cu aspic
PrinteazaO reteta gustoasa de Medalioane de cerb cu aspic din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper.
Ingrediente:
- 600 gr pulpă de cerb
- 100 gr ceapă
- 200 gr ciuperci
- 50 gr unt
- 100 ml vin alb
- 30 ml coniac
- 30 ml ulei
- 2 foi de dafin
- 1 pliculeţ de gelatină
- 20 gr sare
- 2 gr piper
- 5 gr boabe de piper
Mod de preparare:
Pulpa de cerb se ţine la fezendat în apă rece cu puţin vin, dafin, piper boabe şi sare, circa 4 ore. După fezendare, carnea se taie în cubuleţe, se pune la călit într-un vas cu puţin ulei, iar când începe să se rumenească, se adaugă ceapa tocată mărunt, ciupercile feliate, se stropeşte cu vin şi se înăbuşă.
Când este gata, compoziţia se răceşte, se trece prin maşina de tocat, apoi se a- mestecă cu untul, jumătate din coniac, sare şi piper.
Din pasta obţinută se formează medalioane cu ajutorul unor forme de tablă, iar deasupra se pune gelatina dizolvată în puţin vin amestecat cu coniac.
Formele de tablă trebuie unse în prealabil cu ulei pentru a nu se lipi compoziţia de acestea ţi pentru a ieşi uşor din forme.
Medalioane de cerb cu aspic
Poftă bună!
Foarte tare reteta asta