Melcisori cu stafide – Un desertdelicios, melcisorii cu stafide sunt perfecti pentru o dupa-amiaza racoroasa. Puteti servi alaturi de o ceasca de ceai fierbinte.
Ingrediente pentru aluat:
500g faina
260g lapte
1 ou
10g drojdie
5g de sare
50g unt
40g zahar pudra
pentru crema:
3 galbenusuri de ou
25g faina
30g zahar pudra
15g de esenta de vanilie
150g lapte
50g smantana
1 lingurita scortisoara
umplutura:
200 g stafide
glazura:
50g lapte
100g zahar pudra
30g unt nesarat
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se combina toate ingredientele uscate pentru aluat.
incorporeaza untul, laptele si oualele. Apoi amestecati bine pana obtineti aluatul pufos.
Lasati sa creasca aluatul aproximativ 1 ora.
Intre timp se prepara crema. Intr-un bol mare se amesteca zaharul, faina, se adauga oualele si esenta de vanilie.
Se incorporeaza laptele și smantana si amestecati bine pana obtineti o crema pufoasa.
toarna crema intr-o cratița la foc foarte mic și se amesteca constant in timp ce se incalzeste.
Amestecul se va îngroșa treptat. Atunci cand are o textura asemanatoare cu maioneza opriti focul si turnati intr-un castron.
Acoperiti si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Dupa ce se raceste adaugati scortisoara.
Dupa aproximativ o ora de creștere intindeti alutatul pe o suprafata presarata cu faina.
Raspanditi crema, presarati stafidele, apoi rulati. Taiati felii potrivite.
Pune feliile intr-o tava mare de copt acoperita cu hartie de copt.
Lasati sa creasca aproximativ 30 de minute in tava.
Intre timp se incalzește cuptorul la 200 ° C. Coaceti timp de 25 minute.
Intre timp preparati glazura. Amestecati, intr-o cratita, laptele, untul și zaharul la foc mic.
Fierbeti 1 minut, apoi opriti focul.
Cand melcisorii sunt gata se scot din cuptor si cu ajutorul unei pensule ungeti cu glazura.
Melcisori cu nuca si stafide din: zahar, apa, drojdie, faina, sare, margarina, lamaie, stafide, nuca, zahar pudra. Ingrediente: Aluat: 1 ceaşcă zahăr 3/4 ceaşcă apă caldă 4 linguriţe drojdie uscată 500 g făină un praf de sare 100 g margarină coaja rasă de la o jumătate de lămâie Umplutură: 2/3 ceaşcă stafide albe 2/3 ceaşcă nucă […]
Melcisori cu fructe din: stafide, alune, nuci, smochine, oua, zahar, aluat foitaj. Ingrediente: 700 g aluat foitaj Pentru umplutură: 100 g stafide 50 g alune de pădure 50 g nucă 3-4 smochine 2 albuşuri 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Dezgheaţă aluatul şi lasă-l deoparte. Pune nuca şi alunele de pădure […]
Melci cu branza dulce din: aluat de cozonac, branza dulce, stafide aurii, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala confiata, rom, galbenus. Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 500 g branza dulce 50 g stafide aurii 3 linguri cu zahar 1 pliculet cu zahar vanilat 50 g coaja de portocala confiata rom/coniac 1 galbenus Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Mmmmmm, cum arata melcisori astia