Reteta zilei: Mere caramel

Printeaza

Mere caramel din: mere, zahar, glucoza si popcorn.

Mere caramel

Ingrediente:

  • 3 mere
  • 150g zahar
  • 1 lingura glucoza
  • 3 bete pentru frigarui
  • popcorn

 

 

 

 

Mod de preparare:

Zaharul se pune intr-o tigaie si se caramelizeaza la foc mic.

Mere_caramel_02

Se adauga glucoza si se amesteca foarte bine.

Mere_caramel_03

Betele se infig in mere dupa care cu ajutorul unei linguri  se imbraca merele in zaharul caramelizat.

Mere_caramel_04

Intr-un castron se pune popcorn-ul prin care se trece fiecare mar.

Mere_caramel_05

Mere caramel

Mere caramel

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Mere in aluat cu portocala

Mere in aluat cu portocala

Mere in aluat cu portocala din: bere, lapte, oua, portocala, zahar, unt, ulei, sare, faina, mere. Ingrediente: 150 ml bere blondă 150 ml lapte 2 ouă 1 portocală 5 linguri zahăr 50 g unt 2 linguri ulei 1 praf de sare faină, cât cuprinde 4 mere   Mod de preparare: Combini laptele cu berea, adaugi ouăle, […]

 

Mere umplute cu nuci si miere

Mere umplute cu nuci si miere

Mere umplute cu nuci si miere din: mere, caise, miez de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente: 8 mere 8 caise 50 g miez de nuca 20 g scortisoara 50 g miere   Mod de preparare: Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special. Asezam merele intr-o tava, cu scobitura in sus. Curatam caisele […]

Porc cu salata de mere

Porc cu salata de mere

Porc cu salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de mustar integral 1 lingura de tarhon si de patrunjel, tocate zeama de la 1 lamaie 1 […]

 

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. O sa incerc si eu reteta de mere caramel!

  2. am incercat reteta ,vreau sa zic ca este exceptionala mia adus aminte de ani de copilarie cand se gaseau de cumparat in piata din spatele blocului acum nu stiu daca se mai gasesc dar sigur ne unge la suflet aceasta reteta… complimente.

  3. Ruxandra Dragomir

    Foarte buna ideea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.