Reteta zilei: Mere umplute

Printeaza

Mere umplute din: mere, zahar, portocala, scortisoara, biscuiti, nuci pecan, fructe.

 

Ingrediente: 

  • 4 mere
  • 75gr zahar
  • coaja si sucul de la 1 portocala
  • 1/4 scortisoara
  • 2 linguri biscuiti zdrobiti
  • 50gr nuci pecan, tocate
  • 50gr fructe, maruntite

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Spalati si uscati merele.

Scoateti cotoarele merelor.

Mere umplute

Amestecati zaharul, untul, portocala, scortisoara si biscuitii.

Bateti bine, apoi adaugati nucile si fructele.

Mere umplute
Umpleti fiecare mar cu acest amestec.

Coaceti 45-60 de minute.

Lasati sa se raceasca si serviti.

Mere umplute

Mere umplute

Mere umplute

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Mere coapte cu sirop de portocale

Mere coapte cu sirop de portocale din: mere, portocale, lamaie, baton de vanilie, miere, scortisoara, anason, piper. Ingrediente: 4 mere 2 portocale 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 2 lingurite cu miere 1 baton de scortisoara 1 anason piper   Mod de preparare: Stoarce portocalele si pune sucul într-o crăticioară împreună cu anasonul, un praf […]

 

Mere coapte, cu nucă

Mere coapte, cu nucă din: mere, unt, zahar, dulceata de visine, fulgi de migdale. Ingrediente: 4 mere potriit de mari 20-30 g unt 1 lingura zahar 2 lingurite dulceata de visine sau de cirese 3-4 linguri fulgi de migdale sau nuca tocata   Mod de preparare: Incingi cuptorul. Speli merele şi le cureţi de coajă, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară

Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară din: aluat, mere, zahar brun, nucsoara, scortisoara, faina, suc de lamaie, unt, ou. Tarta este acel desert care aduce cu sine aroma confortului casnic și a momentelor petrecute în familie. Combinația clasică de mere dulci-acrișoare și nucșoară măcinată creează un profil aromatic complex, transformând această tartă într-o adevărată plăcere […]

Ceai de Coada-Calului cu Scorțișoară și Mere

Ceai de Coada-Calului cu Scorțișoară și Mere din: coada calului, scortisoara, mar, apa, miere. Odată cu sosirea toamnei, natura ne oferă o paletă generoasă de arome și ingrediente care nu numai că încântă simțurile, dar aduc și beneficii sănătății noastre. Ceaiul de coada-calului cu scorțișoară și mere este o combinație perfectă pentru acest sezon, oferind […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.