Reteta zilei: Mic dejun cu carne de curcan si legume
PrinteazaMic dejun cu carne de curcan si legume din: paine, curcan, cartofi dulci, varza de bruxelles, fasole verde, oua, lapte, sare, piper, ierburi aromatice, afine.
Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive, reducerea senzației de foame și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
O masă echilibrată de mic dejun ar trebui să includă alimente bogate în carbohidrați complecși, proteine și grăsimi sănătoase. Acestea pot include ouă, cereale integrale, fructe și legume proaspete, brânză, iaurt sau lapte degresat, nuci și semințe.
Să sari peste micul dejun sau să alegi alimente procesate și pline de zahăr poate duce la o creștere a poftelor alimentare nesănătoase în timpul zilei, la o scădere a nivelului de energie și la o încetinire a metabolismului.
Prin urmare, este important să încerci să faci alegeri alimentare sănătoase și să îți faci timp pentru a lua un mic dejun nutritiv în fiecare dimineață.
Ingrediente
- 1 paine, taiata cuburi
- 2 cesti carne de curcan, gatita, taiata cuburi
- 2 cesti mix de cartofi dulci, varza de Bruxelles si fasole verde gatite
- 6 oua
- 2 cani de lapte
- 1 linguriță de sare
- ¼ linguriță piper negru
- 2 lingurite ierburi aromatice
- ½ ceasca de afine
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Se amestecă painea, carnea de curcan si legumele impreuna intr-un vas mare.
Într-un bol mare, amestecati ouale, apoi se adauga lapte, sare, piper si ierburi și continuati sa bateti pana sunt bine combinate.
Se toarnă amestecul de ou în vas. Amestecati ușor pentru a combina.
Coaceți timp de 30 minute. Acoperiti cu folie de aluminiu si se coace timp de încă 30 de minute.
Serviti preparatul cald cu afine.
Mic dejun cu carne de curcan si legume
Pofta buna!
Cam greu micul dejun 🙂