Reteta zilei: Mic dejun cu cartofi si bacon
PrinteazaMic dejun cu cartofi si bacon din: bacon, sunca, ceapa, cartofi, dressing, paine, branza cheddar, oua, lapte, sare.
Ingrediente:
- 400gr bacon, tocat
- 400gr sunca, tocata
- 1 ceapa, tocata
- 2 cartofi, cuburi
- dressing, dupa preferinta
- 12 felii de paine, cuburi
- 3 cani branza cheddar
- 8 oua
- 3 cani lapte
- 1/2 lingurita de sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare, gatiti baconul la foc mediu pana se rumeneste, se scoate din tigaie si se scurge.
Pastrati 2 linguri de grasime in tigaie. Adaugati cartofii si gatiti aproximativ 5-7 minute.
Adaugati sunca si ceapa. Gatiti si adaugati dressing-ul.
Intr-un vas termorezistent adaugati jumatate din cantitatile de cuburi de paine, amestecul de cartofi, baconul, sunca si branza.
Repetati procesul cu restul de ingrediente.
Intr-un castron mare, se bat ouale, se adauga laptele si sarea.
Se toarna peste tot. Acoperiti si dati la frigider peste noapte.
Scoateti din frigider cu 30 de minute inainte de coacere.
Coaceti, descoperit, la 170C timp de 65-70 de minute.
Mic dejun cu cartofi si bacon
Pofta buna!