Reteta zilei: Midii cu sos de rosii

Printeaza

Midii cu sos de rosii din: ulei de masline, carnati, midii, ceapa, usturoi, rosii, fulgi de ardei iute, vin alb, busuioc, patrunjel, paine.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 kg carne de carnati
  • 1 kg midii, curățate
  • 2 cepe, felii subțiri
  • 2 catei de usturoi, felii subțiri
  • 3/4 cană rosii zdrobit
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 ceasca vin alb
  • 2 linguri de busuioc proaspat tocat
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • pâine proaspătă, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul de măsline la foc mare mediu într-o cratita. Adaugati carnea si gatiti timp de 4-5 minute.

Midii cu sos de rosii
Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti încă 1-2 minute pana se inmoaie.

Midii cu sos de rosii

Se adauga roșii, fulgi de ardei si vin alb și se aduce la fierbere.

Midii cu sos de rosii

Gatiti timp de 3-5 minute.

Midii cu sos de rosii

Incorporati midii și se amestecă ușor. Acoperiti cu un capac și reduceti focul la mediu.

Gatiti pentru 4-5 minute, până când midiile se deschid. aruncati midiile care nu se deschid.

Midii cu sos de rosii
Opriti focul si se presara busuioc si patrunjel.

Se serveste preparatul cu paine proaspata.

Midii cu sos de rosii

Midii cu sos de rosii

Midii cu sos de rosii

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Midii la Grătar cu Unt și Ierburi

Midii la Grătar cu Unt și Ierburi din: midii, unt nesarat, usturoi, patrunjel, cimbru, suc de lamaie, sare, piper, lamaie. Îmbogățește-ți experiența culinară cu o rețetă de midii la grătar, rafinată și plină de aromă. Această rețetă transformă simpla preparare a midiilor într-o experiență gastronomică memorabilă, combinând dulceața naturală a midiilor cu un unt aromatizat […]

Midii picante în sos de roșii și usturoi

Midii picante în sos de roșii și usturoi din: midii proaspete, ulei de masline, usturoi, rosii, ardei iute, patrunjel proaspat, sare, piper.     Ingrediente: 1 kg de midii proaspete 2 linguri de ulei de măsline 4 căței de usturoi, tocați fin 400 g roșii tocate 2 ardei iuți, feliați subțire Pătrunjel proaspăt, tocat, pentru […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.