Drob de Miel – Tradiție și Gust în Bucătăria de Paște din: organe de miel, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, oua, branza, lapte, pesmet, sare, piper, patrunjel. Drob de miel este un preparat tradițional românesc, nelipsit de pe mesele de Paște. Acesta combină armonios ingrediente precum organele de miel cu verdețuri și condimente, rezultând o mâncare […]
Reteta zilei: Miel cu cartofi noi si orez
PrinteazaMiel cu cartofi noi si orez din: unt, usturoi, ceapa, chimne, coriandru, turmeric, piper rosu, ardei, supa de pui, crema de cocos, miel, cartofi noi, rosii, sare, piper, coriandru proaspat, orez.
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 4 catei de usturoi, zdrobit
- 2 cepe, feliata
- 4 lingurite chimen, coriandru măcinat, turmeric si piper rosu
- 2-3 ardei rosii, fara semințe și tocati
- 300ml supa de pui
- 200ml crema de nuca de cocos
- 4 bucati carne de miel
- 450g cartofi noi
- 6 rosii, maruntite
- sare și piper negru măcinat
- coriandru proaspat
- orez pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160C. Se topește untul într-o cratita mare, se adauga usturoiul si ceapa si gatiti la foc mic timp de 15 minute.
Se adauga chimen, coriandru, turmeric, piperul rosu si gatiti timp de încă 2 minute.
Se icorporeaza supa fierbinte si crema de nuca de cocos, carnea si se acopera cu folie de aluminiu.
Se fierb cartofii timp de 10 minute, se scurg și se adaugă in cratita impreuna cu rosiile, apoi gatiti descoperit timp de încă 35 de minute.
Asezonati, dupa gust, garnisiti cu coriandru si serviti cu orez.
Miel cu cartofi noi si orez
Pofta buna!
Steak de Miel cu Sos de Mentă și Lămâie
Steak de Miel cu Sos de Mentă și Lămâie din: cotlete de miel, ulei, usturoi, sare, piper, rozmarin, menta, otet, zahar, suc de lamaie. Savurați esența primăverii pe farfurie cu această rețetă de steak de miel, acompaniat de un sos răcoritor de mentă și lămâie. Această combinație clasică își propune să aducă în prim-plan aroma […]
Fac si eu reteta asta