Reteta zilei: Miel cu cartofi noi si orez

Printeaza

Miel cu cartofi noi si orez din: unt, usturoi, ceapa, chimne, coriandru, turmeric, piper rosu, ardei, supa de pui, crema de cocos, miel, cartofi noi, rosii, sare, piper, coriandru proaspat, orez.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri de unt
  • 4 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 cepe, feliata
  • 4 lingurite chimen, coriandru măcinat, turmeric si piper rosu
  • 2-3 ardei rosii, fara semințe și tocati
  • 300ml supa de pui
  • 200ml crema de nuca de cocos
  • 4 bucati carne de miel
  • 450g cartofi noi
  • 6 rosii, maruntite
  • sare și piper negru măcinat
  • coriandru proaspat
  • orez pentru servire

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160C. Se topește untul într-o cratita mare, se adauga usturoiul si ceapa si gatiti la foc mic timp de 15 minute.

Se adauga chimen, coriandru, turmeric, piperul rosu si gatiti timp de încă 2 minute.

Miel cu cartofi noi si orez

Se icorporeaza supa fierbinte si crema de nuca de cocos, carnea si se acopera cu folie de aluminiu.

Miel cu cartofi noi si orez
Dati la cuptor timp de 2 ore.

Se fierb cartofii timp de 10 minute, se scurg și se adaugă in cratita impreuna cu rosiile, apoi gatiti descoperit timp de încă 35 de minute.

Miel cu cartofi noi si orez
Asezonati, dupa gust, garnisiti cu coriandru si serviti cu orez.

Miel cu cartofi noi si orez

Miel cu cartofi noi si orez

Miel cu cartofi noi si orez

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Drob de Miel – Tradiție și Gust în Bucătăria de Paște

Drob de Miel – Tradiție și Gust în Bucătăria de Paște din: organe de miel, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, oua, branza, lapte, pesmet, sare, piper, patrunjel. Drob de miel este un preparat tradițional românesc, nelipsit de pe mesele de Paște. Acesta combină armonios ingrediente precum organele de miel cu verdețuri și condimente, rezultând o mâncare […]

Steak de Miel cu Sos de Mentă și Lămâie

Steak de Miel cu Sos de Mentă și Lămâie din: cotlete de miel, ulei, usturoi, sare, piper, rozmarin, menta, otet, zahar, suc de lamaie. Savurați esența primăverii pe farfurie cu această rețetă de steak de miel, acompaniat de un sos răcoritor de mentă și lămâie. Această combinație clasică își propune să aducă în prim-plan aroma […]

 

 

1 comentariu

  1. Fac si eu reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.