Reteta zilei: Miel cu conopida si rosii

Printeaza

Miel cu conopida si rosii din: rosii cherry, busuioc, menta, coaja de lamaie, coaja de portocala, ulei de masline, sare, piper, pulpa de miel, ceapa, usturoi, vin rosu, otet de vin rosu, sos worcestershire, pasta de tomate, supa de pui, seminte de anason, seminte de coriandru, seminte de mustar, conopida, unt, praf de curry.

 

Ingrediente:

  • 1 kg rosii cherry
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 2 linguri menta, tocata
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • 4 bucati pulpa de miel
  • 1 ceapa, tocata
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 1 ceasca vin rosu
  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 1 lingura sos worcestershire
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 cesti supa de pui
  • 1 lingurita seminte de anason
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 conopida
  • 2 linguri unt nesarat
  • 2 cepe, feliate
  • 2 lingurite praf de curry

 

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 180C. Puneti rosiile intr-o tava pe o foaie de copt.

Dati la cuptor aproximativ 35 de minute. Lasati apoi sa se raceasca usor.

Puneti apoi intr-un bol mediu, amestecati cu busuioc, menta, coaja de lamaie si portocala, 2 linguri de ulei de masline si un varf de cutit de sare si piper.

acopera cu folie de plastic si se pastreaza deoparte pana la servire.

Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o cratita, asezonati carnea de miel cu sare si piper.

Cand uleiul este foarte fierbinte, se adauga carnea si se prajeste pe toate partile. Scoateti pe o farfurie si pastrati deoparte.

Reduceti focul, adaugati ceapa si gatiti, amestecand des, pana se inmoaie putin, 2-3 minute.

adauga 3 catei de usturoi tocat si se gateste un minut suplimentar. toarna vinul, otet si sos worcestershire, se fierbe pana se reduce cantitatea la jumatate.

Adaugati pasta de tomate, amestecand pana se topeste.

puneti din nou carnea, se adauga supa, anason, coriandru si seminte de mustar, se acopera cratita. fierbeti inabusit la foc mic 2-2 ½ ore. Rupeti conopida in buchetele.

Incalziti untul si restul de ulei intr-o tigaie mare, adaugati ceapa si usturoiul, gatiti amestecand des pana cand ceapa este translucida, 2-3 minute.

Adaugati conopida. Gatiti 5-10 minute. Se reduce focul la mediusi mai gatiti 8-10 minute.

se pune pudra de curry, sare si piper, amestecati usor.

Acoperiti si puneti deoparte intr-un loc cald. Serviti carnea de miel cu conopida si rosii.

Miel cu conopida si rosii

Miel cu conopida si rosii

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • nor18b

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.