Reteta zilei: Miel in crusta de aluat

Printeaza

Miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.

 

 

Ingrediente:

  • 400-500 g pulpa de miel
  • aluat patiserie
  • 30 g pate de casa
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • piper negru boabe
  • rozmarin
  • patrunjel
  • foi menta verde

pentru umplutura:

  • 60 ml ulei de masline
  • 30 g ciuperci
  • 3 linguri cepe mici tocate marunt
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pulpa de miel se curăţă de grăsime, se asezonează cu cimbru, piper, rozmarin şi se perpeleşte într-o tigaie încinsă pe toate părţile.

Se lasă deoparte la răcit.

Dupa ce a prins crusta in tigaie, pulpa de miel se lasa la racit.

Miel in crusta de aluat

Umplutura: se toacă mărunt ciupercile într-un mixer.

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se adaugă cepele mici şi se acoperă la foc mediu până se înmoaie.

Se adaugă ciupercile. După ce ciupercile încep să se usuce, se adaugă vinul alb sec.

Când vinul a fost absorbit de legume, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă deoparte.

Se calesc ciupercile si legumele, se sareaza si se pipereaza.

Miel in crusta de aluat

Se întinde aluatul peste care se presară ierburi: cimbru, rozmarin, piper boabe, pătrunjel şi foi de mentă tocate, dafin.

Se aşază pulpa de miel la mijlocul foii de aluat şi se unge pe o parte cu pateul de ficat de casă.

Peste aluat se presara ierburi: cimbru, rozmarin, piper, dafin.

Miel in crusta de aluat

Deasupra pulpei de miel se întinde umplutura.

Se acoperă totul în foaia de aluat, se unge cu un albuş de ou bătut şi se dă la cuptor 40 de minute.

Aluatul se unge cu albus batut, ca sa se lipeasca marginile.

Miel in crusta de aluat

Miel in crusta de aluat

Miel in crusta de aluat

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. A iesit bun mielul in crusta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.