Reteta zilei: Miel in crusta de aluat
PrinteazaMiel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.
Ingrediente:
- 400-500 g pulpa de miel
- aluat patiserie
- 30 g pate de casa
- 1 galbenus de ou
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- piper negru boabe
- rozmarin
- patrunjel
- foi menta verde
pentru umplutura:
- 60 ml ulei de masline
- 30 g ciuperci
- 3 linguri cepe mici tocate marunt
- 1/2 pahar vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpa de miel se curăţă de grăsime, se asezonează cu cimbru, piper, rozmarin şi se perpeleşte într-o tigaie încinsă pe toate părţile.
Se lasă deoparte la răcit.
Dupa ce a prins crusta in tigaie, pulpa de miel se lasa la racit.
Umplutura: se toacă mărunt ciupercile într-un mixer.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se adaugă cepele mici şi se acoperă la foc mediu până se înmoaie.
Se adaugă ciupercile. După ce ciupercile încep să se usuce, se adaugă vinul alb sec.
Când vinul a fost absorbit de legume, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă deoparte.
Se calesc ciupercile si legumele, se sareaza si se pipereaza.
Se întinde aluatul peste care se presară ierburi: cimbru, rozmarin, piper boabe, pătrunjel şi foi de mentă tocate, dafin.
Se aşază pulpa de miel la mijlocul foii de aluat şi se unge pe o parte cu pateul de ficat de casă.
Peste aluat se presara ierburi: cimbru, rozmarin, piper, dafin.
Deasupra pulpei de miel se întinde umplutura.
Se acoperă totul în foaia de aluat, se unge cu un albuş de ou bătut şi se dă la cuptor 40 de minute.
Aluatul se unge cu albus batut, ca sa se lipeasca marginile.
Miel in crusta de aluat
Pofta buna!
A iesit bun mielul in crusta?