Supă de mazăre și șuncă afumată – este o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucure de o masă caldă și plină de savoare. Această rețetă combină dulceața naturală a mazării cu gustul intens și bogat al șuncii afumate, creând o armonie de arome care te va cuceri de la prima lingură. Fie […]
Reteta zilei: Miel picant la tigaie
PrinteazaMiel picant la tigaie din: carne de miel, pasta de ghimbir cu usturoi, praf de ardei iute, coriandru, garam masala, piper, fenicul, curcuma, ulei, sare, ceapa, ardei iute, dafin, seminte fenicul, apa.
pentru marinada
- 450gr carne de miel
- 1 lingura pasta de ghimbir cu usturoi
- 1/2 lingurita praf de ardei iute
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita Garam Masala
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 lingurita praf fenicul
- 1/4 lingurita praf de curcuma
- 1 lingurita ulei
- Sare, dupa gust
gatit:
- 2/3 cani ceapa, tocata
- 2 ardei iuti
- 1 lingura ulei
- 1 frunza de dafin
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- 1/2 cana apa
Mod de preparare:
Intr-un castron se adaugă toate ingredientele pentru marinada impreuna cu carnea de miel si se lasa peste noapte la frigider.
A doua zi, intr-o oala sub presiune se adauga ingredientele marinate cu jumatate ceasca de apa și se fierb aproximativ 1 ora.
Intr-un woc se adauga ulei, se incalzeste bine, se adauga seminte de fenicul, frunze de dafin, ardei iute si ceapa.
Gatiti cateva minute. Adaugati carnea impreuna cu apa si se amesteca bine.
Gatiti la foc mic pana se usuca bine. Serviti preparatul cald.
Miel picant la tigaie
Pofta buna!
Ceai de Trandafir și Măceșe – o băutură delicată și parfumată, perfectă pentru a-ți oferi un moment de relaxare și pentru a beneficia de proprietățile sale vindecătoare. Această combinație de ingrediente nu doar că încântă simțurile, dar și susține sănătatea generală prin vitamine și antioxidanți. Trandafirii sunt utilizați de secole în medicina tradițională pentru a […]
Incoming search terms:
- retete de salate
Imi palce mielul facut asa, din ce-mi dau seama nici macar nu mai miroase a carne de miel decat la inceput
Hai ca e bun si mielul asta!
Eu asa fac mielul picant:
Ingrediente:
700 g carne de miel, tăiată în bucăți mici
400 g roșii
2-3 lingurițe pastă harissa
400 g năut, scurs
1 pumn coriandru tocat
Mod de preparare:
Clătiți carnea de miel și uscați-o cu prosoape de bucătărie. Transferați carnea într-o tigaie mare și încinsă.
Adăugați roșiile din conservă împreună cu sucul . Adăugați pasta de harissa și condimentați cu sare și piper.
Aduceți preparatul în punctul de fierbere și apoi reduceți focul. Lăsați carnea să fiarbă timp de 1 oră și jumătate/ 1 oră și 45 minute, sau până când aceasta devine fragedă.
Adăugați năutul fiert sau la cutie, scurs de excesul de apă. Păstrați pe foc pentru încă 5 minute.
Gustați și condimentați dacă mai este necesar. Adăugați coriandru tocat și serviți alături de garnitură de orez sau cușcuș.
Va place?