Reteta zilei: Miel cu sos de menta

Printeaza

Miel cu sos de menta din: carne de miel, pasta de usturoi cu ghimbir, cas, turmeric, chilli, sare, ulei, frunze de dafin, usturoi, cardamom, scortisoara, ardei iute, rosie, menta, coriandru, lapte de nuca de cocos, sare.

 

 

Ingrediente:

  • 500 gr carne de miel
  • 1 lingura de pasta de usturoi cu ghimbir
  • 1 lingura de cas
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita sare

pentru sos:

  • 2 linguri de ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei usturoi
  • 2 pastai cardamom
  • scortisoara
  • 1-2 ardei iuti
  • 1 ceapa felii subtiri
  • 1 rosie tocata
  • 1 lingura menta
  • 2 linguri coriandru
  • 1 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 cana lapte de nuca de cocos
  • Sare, dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-o oala sub presiune, se adauga carnea impreuna cu pasta de usturoi, chilli, turmeric, sare si cas.

Lasati la marinat timp de 1 ora.

Gatiti 1-2 ore. Intr-o tigaie, se incalzesc 3 linguri de ulei.

Cand uleiul este fierbinte, se adauga frunze de dafin, tumeric, scortisoara, cardamom.

Adaugati ceapa si ardei iute verde si se gateste cateva minute.

Puneti sare, dupa gust. Apoi se adauga frunze de menta si se prajeste timp de un minut.

Adaugati rosiile tocate si gatiti inca cateva minute.

Se pune coriandru, chilli, turmeric, peste carne impreuna cu 1 si 1/ 2 cani de apa si se gateste la foc mediu timp de aproximativ 15 minute.

Adaugati lapte de nuca de cocos si se fierbe timp de inca 5 minute.

Se serveste fierbinte.

 

Miel cu sos de menta

Miel cu sos de menta

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Imi dai si mie din mielul asta, ca mi-e lene sa mai fac 😀

  2. Daca nu miroase, poate o sa gust si eu 🙂

  3. A fost bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.