Reteta zilei: Mini focaccia

Printeaza

Mini focaccia din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, rosii cherry, mozzarella, rozmarin, oregano, zahar si sare.

Ingrediente:

Mini focaccia

Mini focaccia

  • 300g faina
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 25g drojdie
  • 12 rosii cherry
  • mozzarella
  • o crenguta de rozmarin
  • o lingurita de oregano
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Drojdia impreuna cu zaharul se dizolva in apa calduta si se lasa 15 minute sa creasca maiaua.

Faina se cerne, se face in mijloc o “fantana”, se presara sare si se toarna maiaua. Se framanta pana se obtine un aluat elastic, adaugand apa daca mai este necesar.

Se acopera aluatul de focaccia si se lasa la dospit timp de o ora.

Mini focaccia

Se spala rosiile, se usuca, se taie pe jumatate si se amesteca cu oregano si sare. Se scurge mozzarella si se taie in cuburi.

Framantati aluatul timp de cateva minute, impartiti-l in bucati mici si intindeti-le cu palma. Puneti in centru rosiile cherry si mozzarella, aranjati-le in forme de briose captusite cu hartie speciala.

Mini focaccia

Se ung mini focaccia cu putin ulei de masline si se lasa sa creasca pentru 20 minute.

Se presara mini focaccia cu rozmarin tocat si se coc la cuptor la 200 de grade pentru 20 minute.

Mini focaccia sunt niste gustari pufoase si gustoase care pot fi servite pe tot parcursul zilei.

Mini focaccia

Mini focaccia

Mini focaccia

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. ce idee buna!

  2. Astea sunt niste painici ca sa zic asa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.