Reteta zilei: Minitarte
PrinteazaO reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 100g unt
- 150g zahar
- 300g faina
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
pentru umplutura:
- frisca
- crema caramel
- fructe proaspete sau din compot
Mod de preparare:
Untul se freaca bine cu zaharul pana devine cremos. Se adauga ouale, esenta de vanilie si se amesteca bine. Treptat se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care nu se lipeste de maini.
Aluatul se tine la frigider 30 minute, dupa care se intinde si se pune in forme speciale de minitarte care inainte au fost tapetate cu faina.
Se introduc la cuptor pentru 12 minute pana cand se rumenesc. Se asteapta sa se raceasca, iar apoi sunt umplute cu frisca, cu crema caramal si ornate cu fructe.
Minitarte
Pofta buna!