Reteta zilei: Minitarte

Printeaza

O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete.

Minitarte

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 100g unt
  • 150g zahar
  • 300g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie

pentru umplutura:

  • frisca
  • crema caramel
  • fructe proaspete sau din compot

 

Mod de preparare:

Untul se freaca bine cu zaharul pana devine cremos. Se adauga ouale, esenta de vanilie si se amesteca bine. Treptat se incorporeaza  faina pana ce se obtine un aluat care nu se lipeste de maini.

Minitarte_02

Aluatul se tine la frigider 30 minute, dupa care se intinde si  se pune in forme speciale de minitarte care inainte au fost tapetate cu faina.

Minitarte_06

Se introduc la cuptor pentru 12 minute pana cand se rumenesc. Se asteapta sa se raceasca, iar apoi sunt umplute cu  frisca, cu crema caramal si ornate cu fructe.

Minitarte_09

Minitarte

 

Minitarte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.