Anason stelat Este fructul în forma de stea al unui arbore veşnic verde, care creşte în sudul Chinei; ajunge până la 8 metri înâlţime şi trăieşte 100 de ani. Anasonul este folosit cu precădere în bucătăriile orientale, în preparate de obicei sărate, dar ocazional se foloseşte şi la dulciuri. Seminţele pisate conferă o aromă specială […]
Condimente iuti din: suc de lamaie, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 cană suc de lămâie 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri piper roşu, măcinat 1 linguriţă piper negru, măcinat 1 linguriţă sare fină Mod de preparare: Intr-un castron de salată, potrivit ca mărime, se amestecă toate ingredientele, omogenizându-se bine.
Scorţişoară Provenită din Sri Lanka, este prin excelenţă condimentul dulciurilor. Consumând o linguriţă de scorţişoară zilnic, vei slăbi mai uşor, deoarece ea reduce nivelul zahărului din sânge şi stimulează arderea carbohidraţilor. Ghimbir Cu un gust iute şi o uşoară aromă de lămâie, ghimbirul îşi poartă cu mândrie numele ce provine din sanscrită şi înseamnă coarne […]
Ardei iute Ardeiul iute conţine o substanţă numită capsaicină, renumită pentru capacitatea sa de a arde grăsimile. In plus, ea are proprietăţi termogene, adică stimulează sistemul nervos să producă o anumită căldură în corp, fapt ce sporeşte arderea caloriilor. Ardeiul iute are efect şi asupra poftei de mâncare, reducând apetitul. Anason Stimulează secreţia pancreatică, favorizând […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.