Reteta zilei: Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Printeaza

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ciuperci, miel, scortisoara, cardamom, cuisoare, stafide, arahide, patrunjel, sare, piper, salata verde.

 

Ingrediente: 

  • 1 lingura plus 1 lingurita ulei de măsline
  • 1 ceasca ceapa tocata
  • 1 cățel de usturoi proaspăt, tocat
  • 2 lingurite ghimbir proaspat tocat
  • 2 cesti de ciuperci tocate
  • 1 1/4 kg carne tocata de miel
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 linguriță cardamom
  • 1/4 linguriță de cuișoare
  • 1/2 cană de stafide tocate
  • 1/2 ceasca arahide tocate
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1/2 linguriță sare
  • piper negru
  • salata verde

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare incalziti 1 lingura de ulei.

Adaugati ceapa, usturoi si ghimbir. Gatiti 5 minute.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Se adaugă ciupercile si gatiti 3-4 minute.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Trasnferati intr-un bol si pastrati deoparte.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Se adaugă 1 linguriță de ulei tigaie, incorporati carnea de miel tocată.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Gatiti pana se rumeneste, 20-30 de minute.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Scurgeti grăsimea, apoi adaugati scorțișoară, cardamom si cuisoare.

Gatiti 1 minut.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Se incorporeaza amestecul de ceapa, împreună cu stafide, arahide, pătrunjel, sare și piper.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Mai gatiti cateva minute.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Serviti în frunze de salată.

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

Mix de miel cu legume in cuib de salata verde

 

Pofta buna!

 

 

 

Friptura de miel cu salata de patrunjel

Friptura de miel cu salata de patrunjel din: lipii, friptura de miel, naut, pasta de susan, usturoi, patrunjel, menta, ceapa rosie, rosii coapte, cuscus sau bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, scortisoara, ienibahar. Ingrediente: lipii libaneze friptură de miel 300 g năut 1 lingură cu pastă de susan 3 căţei de usturoi 5 legături de […]

 

Salata cu miel si sos de mustar

Salata cu miel si sos de mustar din: friptura de miel, rosii, castravete, ceapa, varza de Bruxelles, patrunjel, ulei, otet, miere, mustar boabe, sare. Ingrediente: friptură de miel 3 roşii 1 castravete 1 ceapă roşie 300 g varză de Bruxelles pătrunjel Pentru sos: 5 linguri cu ulei 2 linguri cu oţet 5 g miere 1 […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.