Muraturi – Varza tocata din: varza, sare, hrean, marar, hrean. Ingrediente: varză înfoiată sare hrean mărar uscat cu seminţe hrean celofan sau folie adezivă Mod de preparare: Varza trebuie să fie foarte proaspătă, pentru că aşa este mai suculentă. Se folosesc deobicei verzele înfoiate cu frunzele rare. Se aruncă frunzele veştede de deasupra şi […]
Reteta zilei: Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi
PrinteazaMix de morcovi si gulii cu pasta kimchi din: gulii, morcovi, sare de mare, ceapa verde, usturoi, ghimbir, chili, sos de peste, zahar.
Ingrediente:
- 3 gulii, taiate cuburi
- 2 morcovi, decojit, taiati fasii
- 1½ linguriță sare de mare
- 3 fire ceapa verde, tocata
- 2 catei usturoi, curățati și tocati
- 1 bucată (2 cm) ghimbir proaspăt, tocat
- 2 ½ linguri chili
- 2 linguri sos de pește
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Pregătiți toate ingredientele.
Faceți pasta de kimchi combinând praful de chili, ceapa, ghimbirul, zahărul, sosul de pește și apa sărată.
Adăugați morcovul si guliile.
Amestecati bine.
Transferați kimchi într-un borcan de sticlă și sigilați borcanul.
Lăsați să fermenteze timp de o zi la temperatura camerei.
Serviti sau depozitati la rece.
Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi
Pofta buna!
Cele mai gustoase Muraturi: Castraveti murati bulgaresti Castraveti murati bulgaresti Ingrediente: 6 kg castraveţi 2 l oţet 8 l apă 2 cepe 10 linguri sare piper boabe de muştar Preparare: Se amestecă oţetul, apa, sarea şi se adaugă ceapa tăiată julien, piper şi boabe de muştar. Amestecul se pune în borcane şi se adaugă […]
Murăturile: indicații și contraindicații
Murăturile conțin fibre, vitamine, minerale şi alte substanţe benefice pentru sănătate Mai mult, ptin fermentare, murăturile se „îmbogățesc” cu probiotice, care îmbunătățesc digestia. Totuși, ele trebuei consumate cu moderație de cei cu hipertensiune sau boli renale. Cele mai sănătoase murături sunt cele preparate în casă, din apă și sare neiodată, păstrate în vase de sticlă. […]
Muraturi asortate cu fructe din: pere, patlagele, conopida, telina, hrean, boabe de mustar, apa, sare. Ingrediente: 3 pere tari 500 g pătlăgele verzi 1 conopidă mică 1 rădăcină de ţelină cu tot cu frunze 2 rădăcini de hrean 3 linguriţe boabe de muştar 1 litru apă sare grunjoasă Mod de preparare: Speli bine fructele […]
Pofta buna!