Reteta zilei: Mix de ovaz cu migdale si lapte

Printeaza

Mix de ovaz cu migdale si lapte din: ovaz, tarate de ovaz, migdale, melasa, zahar brun, ulei de canola, apa, pudra de ghimbir, scortisoara, cuisoare, sare, stafide, lapte.

 

Ingrediente: 

  • 4 cesti de ovaz
  • 1 cană tarate de ovăz
  • 1 cană migdale tăiate
  • ¼ ceasca melasă
  • ⅓ ceașcă de zahăr brun
  • ¼ cană de ulei de canola
  • ¼ cană cu apă
  • 2 lingurite pudra de ghimbir
  • 1 lingurita de scortisoara
  • ¼ lingurita cuisoare
  • ⅛ linguriță sare
  • ½ ceașcă stafide
  • lapte, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 150C. Asezati hartie de copt intr-o tava.

Într-un castron mare, se amestecă împreună ovăz, tărâțe de ovăz și migdale.

Mix_de_ovaz_cu_migdale_si_lapte
Într-o cratita combinati melasa, zahar brun, ulei, apă, ghimbir, scorțișoară, cuișoare și sare.

Incalziti și se amestecă la foc mic pana cand se dizolva zaharul.

Mix_de_ovaz_cu_migdale_si_lapte_02
Se toarnă amestecul peste cel de ovaz și mixati bine.

Mix_de_ovaz_cu_migdale_si_lapte_03
Se transfera apoi pe foaia de copt. Dati la cuptor timp de 20 minute.

Amestecati si dati la cuptor inca 20 de minute.

Mix_de_ovaz_cu_migdale_si_lapte_05
Scoateți din cuptor și se incorporeaza stafidele.

Lasati sa se raceasca si serviti cu lapte.

Mix_de_ovaz_cu_migdale_si_lapte_06

Mix de ovaz cu migdale si lapte

Mix_de_ovaz_cu_migdale_si_lapte_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Terci de Ovăz Clasic cu Toppinguri Delicioase: O Dimineață Plină de Energie

Terci de Ovăz Clasic cu Toppinguri Delicioase: O Dimineață Plină de Energie din: fulgi de ovaz, lapte, apa, miere, fructe. Terciul de ovăz clasic este o opțiune de mic dejun sănătoasă și hrănitoare, care poate fi personalizată cu diverse toppinguri pentru a vă satisface preferințele. Această rețetă simplă implică gătirea fulgilor de ovăz în lapte […]

 

 

Mic Dejun Sănătos cu Ovăz, Lapte de Soia și Fructe

Mic Dejun Sănătos cu Ovăz, Lapte de Soia și Fructe din: ovaz, lapte de soia, miere, fructe, seminte de chiar, nuci, scortisoara. Ingrediente: 1/2 ceașcă de ovăz 1 ceașcă de lapte de soia (sau alt lapte vegetal la alegere) 1 lingură de miere sau sirop de arțar (opțional, pentru îndulcire) 1/2 ceașcă de fructe proaspete […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.