Reteta zilei: Morcovi copti
PrinteazaMorcovi copti din: morcovi, uleide masline, praf de curry, sare, coriandru. Sunt o sursă preţioasă de betacaroten (provitamina A), o substanţă indispensabilă ochilor, pielii şi mucoaselor, dar care participă activ şi la reglarea mecanismelor de apărare a organismului împotriva virusurilor şi bacteriilor.
Antioxidanţii pe care îi conţin morcovii împiedică acţiunea nefastă a radicalilor liberi, acele substanţe „rele”,care accelerează procesul de îmbătrânire şi favorizează apariţia unor maladii grave (cancer, cataractă, boli cardiovasculare).
Conţinând foarte mult zahăr, morcovii sunt excelenţi gătiţi la cuptor, deoarece zahărul din ei se caramelizează, iar morcovii devin maronii, lipicioşi şi delicioşi!
Poate te intereseaza si:
- Morcovi copţi cu sos de maioneză
- Morcovi copti cu mozzarella si coriandru
- Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie
Ingrediente:
- 7-8 morcovi
- 1 lingura ulei de masline
- ½ lingura praf de curry
- ¼ linguriță de sare
- coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava se pune hartie de copt. Curatati si feliati morcovii.
Puneti feliile de morcov intr-un castron, se stropesc cu ulei de masline, apoi se presara pudra de curry și sare.
Amestecati bine.
Imprastiati pe foaia de copt si dati la cuptor timp de 30 minute, amestecând o dată la jumătatea timpului.
Serviti calzi cu coriandru proaspăt tocat.
Morcovi copti
Pofta buna!
Nu plac morcovii copti
Doar atat? morcovi copti si atat…adica o reteta nu o chestia din asta, cine mananca morcovi cu verdeata? mananca cineva asa ceva? chiar daca-i faci dulci sau picanti, sunt niste morcovi si nimic mai mult …