Reteta zilei: Morcovi copti

Printeaza

Morcovi copti din: morcovi, uleide masline, praf de curry, sare, coriandru. Sunt o sursă preţioasă de betacaroten (provitamina A), o substanţă indispensabilă ochilor, pielii şi mucoaselor, dar care participă activ şi la reglarea mecanismelor de apărare a organismului împotriva virusurilor şi bacteriilor.

Antioxidanţii pe care îi conţin morcovii împiedică acţiunea nefastă a radicalilor liberi, acele substanţe „rele”,care accelerează procesul de îmbătrânire şi favorizează apariţia unor maladii grave (cancer, cataractă, boli cardiovasculare).

Conţinând foarte mult zahăr, morcovii sunt excelenţi gătiţi la cuptor, deoarece zahărul din ei se caramelizează, iar morcovii devin maronii, lipicioşi şi delicioşi!

 

Poate te intereseaza si:

 

 

Ingrediente:

  • 7-8 morcovi
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingura praf de curry
  • ¼ linguriță de sare
  • coriandru proaspăt

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava se pune hartie de copt. Curatati si feliati morcovii.

Puneti feliile de morcov intr-un castron, se stropesc cu ulei de masline, apoi se presara pudra de curry și sare.

Amestecati bine.

Imprastiati pe foaia de copt si dati la cuptor timp de 30 minute, amestecând o dată la jumătatea timpului.

Serviti calzi cu coriandru proaspăt tocat.

 

Morcovi copti

Morcovi_copti_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Nu plac morcovii copti

  2. Doar atat? morcovi copti si atat…adica o reteta nu o chestia din asta, cine mananca morcovi cu verdeata? mananca cineva asa ceva? chiar daca-i faci dulci sau picanti, sunt niste morcovi si nimic mai mult …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.