Pui marinat la gratar cu garnitura de morcovi din: pulpe de pui, iaurt, mustar, ceapa, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 150 g iaurt bine scurs o lingura mustar dulce o lingura musta iute un catel de usturoi o ceapa mica cateva fire tarhon sare piper Mod de preparare: Pulpele de pui […]
Reteta zilei: Morcovi la gratar cu sos de iaurt
PrinteazaMorcovi la gratar cu sos de iaurt din: morcovi, ulei de masline, iaurt, suc de limeta, coaja de limeta, paprika, praf de ceapa, praf de usturoi, chimion, chili, piper cayenne, coriandru, sare de mare, piper.
Ingrediente:
- 4 morcovi, decojiți
- 2 linguri ulei de măsline
- ½ ceasca iaurt
- 1 lingura de suc de limeta
- 1 lingurita coaja de limeta
- ½ linguriță de paprika
- ¼ linguriță praf de ceapă
- ½ linguriță praf usturoi
- ½ linguriță chimion
- 1 lingurita praf de chili
- ¼ linguriță piper cayenne
- 1 mana coriandru, tocat
- sare de mare și piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Preîncălziți grătarul la 400. Se taie morcovii fasii.
Presarati morcovii cu ulei de măsline, apoi presărați cu praf de ceapă și paprika. Amestecati.
Puneți pe grătar si rumeniti cate 5 minute pe fiecare parte.
Pentru sos, amestecati chili, iaurt, suc de lămâie, coaja de lamaie, chimion, piper cayenne și usturoi într-un castron mic.
Adăugați sare si piper, dupa gust. Amestecati bine.
Se asezoneaza morcovii cu sare și piper si coriandru.
Serviti calzi cu sos de iaurt.
Morcovi la gratar cu sos de iaurt
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui marinat la gratar cu garnitura de morcovi
Morcovi la gratar caramelizati
Morcovi la gratar caramelizati din: morcovi, usturoi, ulei, sos de soia, ghimbir, otet, miere. Ingrediente: 18-24 morcovi noi 2 căţei de usturoi, bine zdrobiţi 2 linguriţe ulei de susan 3 linguri sos de soia 2 linguriţe ghimbir ras 3 linguri oţet balsamic 1 linguriţă miere Mod de preparare: Fierbeţi morcovii parţial în apă clocotită, […]
Pofta buna!