Reteta zilei: Morcovi la gratar cu sos de iaurt

Printeaza

Morcovi la gratar cu sos de iaurt din: morcovi, ulei de masline, iaurt, suc de limeta, coaja de limeta, paprika, praf de ceapa, praf de usturoi, chimion, chili, piper cayenne, coriandru, sare de mare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 4 morcovi, decojiți
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ ceasca iaurt
  • 1 lingura de suc de limeta
  • 1 lingurita coaja de limeta
  • ½ linguriță de paprika
  • ¼ linguriță praf de ceapă
  • ½ linguriță praf usturoi
  • ½ linguriță chimion
  • 1 lingurita praf de chili
  • ¼ linguriță piper cayenne
  • 1 mana coriandru, tocat
  • sare de mare și piper negru, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți grătarul la 400. Se taie morcovii fasii.

Morcovi la gratar cu sos de iaurt

Presarati morcovii cu ulei de măsline, apoi presărați cu praf de ceapă și paprika. Amestecati.

Puneți pe grătar si rumeniti cate 5 minute pe fiecare parte.

Morcovi la gratar cu sos de iaurt

Pentru sos, amestecati chili, iaurt, suc de lămâie, coaja de lamaie, chimion, piper cayenne și usturoi într-un castron mic.

Adăugați sare si piper, dupa gust. Amestecati bine.

Morcovi la gratar cu sos de iaurt

Se asezoneaza morcovii cu sare și piper si coriandru.

Serviti calzi cu sos de iaurt.

Morcovi la gratar cu sos de iaurt

Morcovi la gratar cu sos de iaurt

Morcovi la gratar cu sos de iaurt

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Pui marinat la gratar cu garnitura de morcovi

Pui marinat la gratar cu garnitura de morcovi din: pulpe de pui, iaurt, mustar, ceapa, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 150 g iaurt bine scurs o lingura mustar dulce o lingura musta iute un catel de usturoi o ceapa mica cateva fire tarhon sare piper   Mod de preparare: Pulpele de pui […]

 

Carote glasate

Morcovi la gratar caramelizati

Morcovi la gratar caramelizati din: morcovi, usturoi, ulei, sos de soia, ghimbir, otet, miere. Ingrediente: 18-24 morcovi noi 2 căţei de usturoi, bine zdrobiţi 2 linguriţe ulei de susan 3 linguri sos de soia 2 linguriţe ghimbir ras 3 linguri oţet balsamic 1 linguriţă miere   Mod de preparare: Fierbeţi morcovii parţial în apă clocotită, […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.