Morcovi murati din: morcovi, sare, usturoi, marar. Ingrediente: un kg morcovi fragezi sare grunjoasă usturoi mărar Mod de preparare: Morcovii se spală foarte bine şi nu se curăţă de coajă. Se prepară o soluţie sărată din 10 g de sare pentru un litru de apă şi se lasă morcovii 5 minute în această […]
Reteta zilei: Morcovi murati cu ceapa si ghimbir
PrinteazaMorcovi murati cu ceapa si ghimbir din: morcovi, ceapa, apa, otet, zahar, seminte de mustar, seminte de telina, seminte de coriandru, turmeric, ghimbir, sare.
Ingrediente:
- 2 kg morcovi, felii
- 1/4 ceapa, felii subțiri
- 2 cesti de apa
- 2 cani oțet
- 3 cesti de zahăr
- 1 lingurita seminte de mustar
- 1 lingurita semințe de țelină
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 linguriță turmeric
- 1/2 lingurita ghimbir proaspat tocat
- 1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
Umpleti o cratiță medie cu apă și se aduce la fierbere.
Se adaugă morcovii în apă clocotită și se fierb timp de aproximativ 5 minute.
Scurgeti morcovii și transferati intr-un castron.
Adaugati ceapa si pastrati deoparte.
Combinati ingredientele rămase într-o cratiță medie și aduceti la fierbere la foc mediu-mare.
Fierbeti timp de 5 minute, amestecand de câteva ori.
Turnati usor lichidul fierbinte peste amestecul de morcov si ceapa.
Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Apoi împărțiți în 4-5 borcane.
Sterilizati borcanele si pastrati la rece.
Morcovi murati cu ceapa si ghimbir
Pofta buna!
Morcovi murati din: morcovi, usturoi. seminte de marar, seminte de coriandru, seminte de chimen, apa, otet, sare. Ingrediente: 1 kg morcovi de diferite culori, tăiati în fâșii lungi 3 catei usturoi 1 lingurita semințe de mărar 1 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingurita semințe de chimen Ingrediente saramura: 2 cani apa 1 cană otet 1/4 […]
Pofta buna!
Au iesit buni?