Reteta zilei: Morcovi picanti murati
PrinteazaMorcovi picanti murati din: morcovi, apa, otet de mere, zahar, usturoi, seminte de marar, seminte de fenicul, sare, ardei iute, marar.
Ingrediente:
- 5 morcovi, curatati
- 1 cana de apa
- 1 cana otet de mere
- 1/4 ceasca zahar
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita de seminte de marar
- 1 lingurita semințe de fenicul
- 1 1/2 linguri de sare
- 1 ardei iute, feliat
- 1 lingurita marar proaspat, tocat
Mod de preparare:
Taiati morcovii fasii. Puneți morcovii intr-un borcan mare. Incalziti apa, otetul de mere, zaharul, usturoi, semintele de marar, semințe de fenicul, sare si ardeiul iute intr-o cratita la foc mediu.
Se fierb, apoi se reduce focul la mic si se fierbe timp de 3 minute. Se toarna lichidul ierbinte peste morcovi.
Adaugati marar proaspat, puneti capacul si se lasa sa stea timp de 1 ora inainte de refrigerare. Dati la frigider pentru cel puțin o zi inainte de a servi.
Morcovi picanti murati
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu din morcovii astia murati