Reteta zilei: Musaca cu carne de miel

Printeaza

Musaca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, telina, morcovi, usturoi, vin rosu, supa de miel, ulei de masline, sare, piper, piure de cartofi si mazare.

 

Ingrediente:

  • 600g carne de miel gatita
  • 170g ceapa
  • 80g telina
  • 125g morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 200ml vin rosu
  • 500ml supa de miel
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • 800g piure de cartofi
  • mazare pentru servire

 

Mod de preparare:

Curatati si taiati legumele. Puneti-le intr-un procesor de alimente si tocati 10 secunde.

Apoi se transfera amestecul de legume intr-o farfurie.

Taie carnea de miel gatita bucatele si toaca 15 secunde in procesor.

Se incinge uleiul intr-o cratita la foc mediu, apoi adaugați amestecul de legume.

Gatiti pana cand aceasta a devenit moale, aproximativ 7 minute.

Adugati vinul si fierbeti pana cand acesta s-a redus la jumatate.

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.

Adaugati supa de miel peste amestecul de legume, fierbeti cateva minute, apoi adaugati carnea tocata si gatiti timp de 10 minute.

Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se toarna amestecul intr-un vas de cuptor.

Acopeririti cu piure de catofi. Dati la cuptor pentru 20 de minute.

Scoateti din cuptor si serviti cu mazare.

 

Musaca cu carne de miel

Musaca cu carne de miel

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. tare musacaua, dar fara carne de miel, alta carne daca se poate!

  2. Si mie-mi place musacaua cu carne de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.