Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne de porc
PrinteazaMusaca de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne tocata de porc, oua, morcovi, praz, marar, patrunjel, boia de ardei, sare, piper, busuioc, bulion de rosii si ulei.
Ingrediente:
- 7-8 cartofi
- 700g carne tocata de porc
- 2 oua
- 2 morcovi
- 1 fir de praz
- 2 legaturi marar
- 2 legaturi patrunjel
- boia de ardei
- sare
- piper
- busuioc
- 200ml bulion de rosii
- ulei
Mod de preparare:
Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoare. Firul de praz se spala si se toaca marunt, la fel se procedeaza si cu mararul.
Carnea tocata de porc se amesteca bine cu morcovii, prazul, mararul, ouale, sarea, boiaua de ardei, busuiocul si piperul.
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele.
Se stropeste o tava cu ulei si se asaza un strat de rondele de cartofi.
Se pune apoi carnea amestecata cu legume, dupa care se mai adauga un strat de rondele de cartofi.
Se condimenteaza cartofii cu sare, piper si boia, dupa care se adauga o cana cu apa peste musaca.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru 30 minute.
Se indeparteaza folia de aluminiu si se adauga peste musaca bulionul diluat cu putina apa si se introduce din nou tava la cuptor pentru alte cateva minute pana ce cartofii se rumenesc.
Cand scoatem tava din cuptor se presara patrunjel tocat marunt.
Musacaua de cartofi cu carne de porc se serveste calda cu smantana si muraturi.
Musaca de cartofi cu carne de porc
Pofta buna!
Da, asta-mi place
1 bucata like 😉
ce-as manca niste musaca de cartofi cu carne de porc, de pui, nu conteaza, doar de cal sa nu fie 🙂
Azi fac musaca, mi-ai facut pofta
Imi place cum a iesit musacaua asta
Imi place, foarte buna musacaua